Dune. Casa Harkonnen - Trilogia preludiului: Cartea a doua

Dune. Casa Harkonnen - Trilogia preludiului: Cartea a doua
-10%
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009
Categoria: Science fiction

DESCRIERE

Dune. Casa Harkonnen - Trilogia preludiului: Cartea a doua. Prezentare - Dune. Casa Harkonnen - Trilogia preludiului: Cartea a doua. In vreme ce tinarul duce Leto Atreides incearca din rasputeri sa se dovedeasca un demn urmas al raposatului sau tata, rivalii sai pun la cale caderea Casei Atreides. Comploturile urzite de infamul baron Harkonnen si intrigile ordinului Bene Gesserit menite sa contracareze actiunile acestuia se intretaie cu intentiile tradatoare ale enigmaticului Bene Tleilax, sporind tensiunile dintre factiunile unui imperiu galactic aflat in echilibru fragil. Desi in aparenta puterea absoluta a imparatului Shaddam si a armatelor sale de elita nu poate fi pusa la indoiala, soarta a mii de lumi depinde de cele intimplate pe Arrakis, planeta-desert pe care locuitorii sai o numesc Dune.
Continuind povestea inceputa in DUNE: CASA ATREIDES, Brian Herbert si Kevin J. Anderson dezvaluie pas cu pas originile istoriei din seria originala a lui Frank Herbert. Personaje credibile, o intriga captivanta si o deosebita atentie pentru detalii confera acestui al doilea volum al trilogiei PRELUDIUL DUNEI o forta de evocare similara celei din romanele seriei clasice. O lectura de neocolit pentru toti cei pasionati de literatura science fiction.
Una din temele majore ale creatiei lui Frank Herbert a fost devenirea umana, vazuta ca o acretie de constiinte al carui rezultat final sa fie o fiinta care sa posede amintirile tuturor stramosilor sai. Construita in plan fictional in nenumarate personaje, Paul Atreides, Leto II, Cucernicele Maici, aceasta idealizare a relatiilor de familie pare sa fi coborit si in planul realitatii.
Frank Herbert parea sa pretuiasca un asemenea gen de continuitate mai mult decit orice pe lume. Marturie in favoarea acestei afirmatii stau citeva rinduri, publicate in postfata primei editii a romanului de fata, in care autorul povestea cum s-a nascut fiul sau, Brian:„Rideam fiindca perspectiva unei vieti noi, care era o partea a amindurora, ne umplea de o fericire nesfirsita. Rideam fiindca nasterea avea sa se petreaca intr-un spital construit exact pe locul celui in care se nascuse Bev (sotia autorului n. n.). Ce continuitate minunata!”
Aceasta continuitate avea sa mearga insa si mai departe, in octombrie 1999, cind pe piata americana aparea antecontinuarea volumului Dune, intitulat Dune - House Atreides, pe care copilul nascut in toiul unei asemenea bucurii o scrisese impreuna cu un cunoscut autor de science fiction, Kevin J. Anderson. Universul Dune era din nou populat, eroii primei carti reveneau pentru a bucura zecile de milioane de fani pe care si le creasera in lumea intreaga. Brian Herbert duce astazi mai departe ceea ce a inceput tatal sau si poate cel mai semnificativ lucru care se poate spune despre noile carti ale Dunei este acela ca aceasta continuitate nu e una mecanica. Cuplul Brian Herbert - Kevin J. Anderson scrie altfel decit Frank Herbert, dar acuratetea cu care respecta chiar si cele mai mici referinte ale lucrarii originale fac din cele trei antecontinuari ale Dunei o opera care poate sta cu mindrie alaturi de cea a lui Frank Herbert.
Casa Atreides, Casa Harkonnen, Casa Corrino. Titlurile celor trei volume sunt sugestive. Romanele descriu evenimentele care au dus la venirea pe Dune a Casei Atreides. In aceasta trilogie de proportii considerabile, fanii ciclului Dune pot afla amanunte suplimentare despre familiile Atreides, Harkonnen si Corrino, despre Bene Gesserit, Ghilda Spatiala, Ix sau Bene Tleilax. Sunt elucidate, de asemenea, si destine individuale cum ar fi cel al ducelui Paulus, bunicul lui Paul Muad’Dib, devenirea lui Duncan Idaho, viata plina de primejdii a lui Gurney Halleck, sinistrul complot care il transforma in tradator pe doctorul Yueh, pedeapsa crunta care-l transforma de Vladimir Harkonnen dintr-un tinar musculos si frumos intr-o masa informa de carne, felul in care Pardot Kynes descopera secretul melanjului si devine conducatorul poporului fremen... Trilogia mai propune insa si personaje noi, a caror viata se impleteste cu firul cunoscut al istoriei de pe Dune. Se poate spune chiar ca aceasta serie noua creaza un suspans de un tip inedit, fiindca cititorul va devora aceste volume in incercarea de a vedea cum se face de s-a ajuns la realitatea de pe Dune, in conditiile in care toate premisele par sa indice un alt curs al istoriei.
Actiunea acestei trilogii incepe cu 40 de ani inainte de debarcarea pe Dune si se incheie cu nasterea lui Paul Atreides. Intre aceste doua repere temporale, autorii reusesc sa imbogateasca universul Dune si sa creeze trei romane fantastice, care nu au densitatea ideatica a ciclului original, dar care compenseaza acest lucru printr-o actiune trepidanta si o scriitura maiastra.

Autori:Brian Herbert& Kevin J. Anderson
Data aparitiei: iunie 2009
Format: 125 x 195 mm
Nr. pagini 652

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.118 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.