Ecleziastul vesel. O privire asupra artei

Ecleziastul vesel. O privire asupra artei
-28%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ecleziastrul vesel este o colectie de eseuri stralucite, indraznete, nonconformiste, in care finetea observatiilor intra in competitie cu profunzimea lor. Sunt meditatii libere asupra artei si a artistilor, de la compozitori si interpreti pana la mari scriitori, la care se adauga analize politico-istorice (vizand dramele din Estul Europei) si o analiza in perspectiva matematica a muzicii.

Nascut in Bucuresti intr-o familie bilingva (tatal sau e compozitorul Anatol Vieru, mama lui— muzicologul de origine rusa Nina Vieru), Andrei Vieru se stabileste in 1988 la Paris, unde desfasoara o cariera de pianist. Discografia sa cuprinde Arta fugii, Variatiunile Goldberg, Clavecinul bine temperat de
J.S. Bach, Tablouri dintr-o expozitie de Mussorgski, Sonata in si minor de Liszt, Variatiunile Diabelli de Beethoven etc.

Isi face debutul literar in limba franceza in revista NRF, la care colaboreaza timp de cativa ani.

Prima colectie de eseuri reunite in volumul Le gai Ecclésiaste apare la editura Seuil in 2007. Unul din criticii francezi il compara pe Vieru cu Cioran, intrebandu-se daca romanii nu sunt cumva„ultimii nostri mari prozatori“.

In 2013 ii apare la Grasset al doilea volum,Éloge de la vanité, primit cu entuziasm de critica franceza. Comparandu-l cu Chamfort, Le Figaro il inscrie printre romanii din Paris„de la care francezii au avut ce sa invete“ (Cioran, Ionesco, Paul Celan…) iar revista Marianne afirma in privinta lui Vieru ca„nimeni nu mai indrazneste azi sa insulte atat de spiritual si cu atata finete mizeria umana“. Les Lettres Françaises il compara cu Mme du Deffand, iar Nouvel Observateur cu La Rochefoucauld.

Nr. de pagini : 192
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2018 sec