Economia integrarii europene

Economia integrarii europene
-25%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 256
Preț: 18,75 lei
25,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Economia integrarii europene - Miron Dumitru, Folcut Ovidiu. ECONOMIA INTEGRARII EUROPENE.

Cu privire la integrarea europeană s-au publicat numeroase studii şi lucrări de specialitate aparţinând unor autori de varii sfere ale cunoaşterii, fiecare contribuind cu instrumentarul specific, tot mai variatele aspecte ale devenirii arhitecturii integrative la nivel european. Provocările pe care le lansează dinamica procesului de integrare economică şi politică europeană, dilemele care rămân de asumat şi aspectele inedite care apar pe zi ce trece, fascinează analiştii, preocupă decidenţii politici şi interesează tot mai mult societatea în ansamblul său.
Orice demers analitic presupune stabilirea cu rigurozitatea a categoriilor economice care urmează a fi supuse radiografiei, alegerea cu exigenţă a zonelor tematice în care să se cantoneze cercetarea, minimizarea redundanţei informaţionale, poziţionarea adecvată în complexul dialog ştiinţific naţional, european şi internaţional, găsirea şi valorificarea zonelor de similitudine şi de antinomie. Uniunea Europeană interpretează o partitură complexă, iar componenţi „orchestrei” trebuie să dobândească virtuozitatea necesară pentru a se obţine „unison-ul”.
Aşa cum se arată în Raportul intitulat „Creating an Inovative Europe” (Raportul Kok), „o viziune orientată către piaţă nu înseamnă abandonarea a ceea ce este specific pentru valorile europene, ci mai degrabă folosirea forţelor pieţei pentru prezervarea lor atât prin încurajarea inovării, cât şi prin crearea nivelului de bunăstare care să permită finanţarea egalităţii, sănătăţii, coeziunii sociale şi securităţii comune pe care o doresc cetăţenii noştri”. Pentru a gestiona provocările, de natură globală şi regională, cărora trebuie să le facă faţă, pentru a administra spaţiul şi timpul şi pentru a minimiza deficitul democratic, Uniunea Europeană trebuie să aibă instituţii moderne, adaptabile, transparente şi credibile, politici sectoriale eficace şi congruente, răspunsuri adecvate la stimulii societali şi viziune strategică modernă. Acestea sunt câteva dintre elementele pe care autorii le-au avut în vedere în procesul de pregătire a acestei lucrări.

REVIEW-URI

Rating general
5
1 review
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
super!
Created in 0.1675 sec