Economie. Manual pentru clasa a XI-a, Ilie Gavrila

Economie. Manual pentru clasa a XI-a, Ilie Gavrila
-5%
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 191
Categoria: Economie
Preț: 21,85 lei
23,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Manualul de Economie pentru clasa a XI-a, Autori: Ilie Gavrila, Dan Nitescu, Paul Tanase Ghita, Constantin Popescu este destinat elevilor din invatamantul liceal - clasa a Xl-a, a XII, ruta  SAM, dar si altor persoane dornice sa se initieze in studiul economiei. In elaborarea sa, autorii au avut in vedere ca economia, ca activitate fundamentala in orice societate, poate si trebuie sa primeasca o explicatie adecvata pentru a putea fi inteleasa.

Cuprinsul manualului prezinta, intr-o structura logica, economia capitalista ca expresie a actiunilor promovate pe criterii de rationalitate economica.
Conceptele, procesele economice, mecanismele si instrumentele folosite sunt prezentate  elevilor in legatura cu economia reala, urmarindu-se intelegerea tendintelor  vietii economico-sociale de la noi din tara si din lume, asigurandu-le cunostintele necesare pentru un comportament economic in cunostinta de cauza.

In procesul de elaborare a manualului, am pornit de la experienta predarii acestei  discipline, precum si de la dificultatile pe care le intampina elevii liceelor din tara noastra. De asemenea, au fost avute in vedere observatiile si sugestiile altor cadre didactice si ale presei. Le multumim tuturor si ramanem deschisi. comunicarii pentru imbunatatirea continutului acestui manual.

Am mai considerat util sa asiguram elemente ajutatoare - scheme, diagrame, texte de comentat, probleme, miniglosare, urmarind sa cream cadrul care permite ca prin studiul economiei in liceu sa se contureze mai bine personalitatea activa si implicarii practice a elevilor in cunoasterea lumii afacerilor si apoi in actiuni  specifice acesteia.

Avand in vedere diferentierea numarului de ore pentru studiul economiei in functie de profilurile liceelor si posibilitatile reale existente, ramane ca profesorii sa adapteze gradual si metodic aspectele considerate majore pentru intelegerea si insusirea acestei discipline la clasele cu o ora pe saptamana. Pentru a facilita o asemenea decizie, au mai fost realizate, cu caracter optional, casete, texte tematice si aplicatii care pot fi folosite de toti elevii.Autori: Ilie Gavrila, Paul Tanase Ghita, Dan Nitescu, Constantin Popescu

An aparitie 2006
Format 20x27 cm  Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Economie Xi

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.133 sec