Electrocardiografie (ECG) in 10 zile

Electrocardiografie (ECG) in 10 zile
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Cardiologie
Preț: 104,93 lei
139,90 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ideea acestei carti, Electrocardiografie in 10 zile a luat initial nastere din dorinta noastra de a invata studentii in anii terminali cum sa interprereze electrocardiograme in doua saptamani, sau in zece zile lucratoare. Facultatea de Medicina, in intelepciunea ei, a ales acest interval pentru noi, iar noi am fost nevoiti sa ne adaptam cerintelor ei. Am avut Intre 10 si 15 studenti noi la fiecare patru saptamani, pe parcursul intregului an academic. Am realizat destul de repede ca aveam nevoie sa stabilim subiecte specifice pentru fiecare dintre zilele de studiu, astfel incat, indiferent care cadru universitar era disponibil Intr-o anume zi, se folosea in mod consecvent aceeasi metoda de invatare. De asemenea, am decis sa folosim un set standard de electrocardiograme pentru fiecare zi.

Datorita acestui program am ajuns sa elaborez aceleasi desene, scheme si diagrame asa ca intr-un final am pus bazele acestui text Intr-un ghid pentru studenti. Efortul depus pentru realizarea acestuia a fost foarte apreciat de catre studentii la medicina, rezidenti si chiar asistenti medicali. Am fost ulterior incurajat sa public acest material, iar editorii de la McGraw-Hill au fost suficient de buni incat sa colaboreze cu mine.

De la publicarea primei editii, mai multe lucruri au devenit evidente, In special faptul ca aveam nevoie sa ofer mai multe exemple de electrocardiograme pentru practica medi ala, atat la finalul capirolelor, cat si un esantion aleatoriu la finalul textului. Din acest motiv, exista acum 20 de exemple de elecrrocardiograme la finalul capitolelor 2-9 si 100 la final, Insumand 280 de exemple in total, cu mult mai multe decat orice alt manual. Aveam nevoie sa aduc la zi mai multe diagrame si sa adaug mult mai multe pentru a face fata noutatilor din electrocardiografie si pentru ca unele concepte sa fie mai usor de inteles. Era evident ca aveam nevoie a Impart continutul zilei a 5-a in doua capitole, insemnand ca zilele 2 si 3 trebuiau sa fie comprimate intr-un singur capitol. Am decis sa folosesc ECG cu 12 derivatii in loc de strip-uri pentru a ilustra majoritatea conceptelor, pentru ca practicienii vor Intalni In acest format inregistrarile. In final, am decis sa folosesc un sistem denumit "call-outs" in care portiunile importance din inregistrari sunt Incercuite si sunt marite si comentate in partea de sus.

Speranta mea este ca cititorii se vor putea bucura de lucrarea de fata la fel de muir cum am facut-o eu atunci cand am pregatit-o si am predat conceptele.

Dr. David R. Ferry

Sugestii pentru folosirea acestei carti

Aceasta carte este aranjara intr-o maniera progresiva, incepand cu concepte de baza si crescand in complexitate cu studiul aritmiilor in zilele 5-8. Ultimele doua capitole cuprind subiecte multiple si o introducere in problema pacemakerelor electronice. Va sugerez sa studiati textul si ilusrratiile pentru fiecare zi in profunzime si apoi sa inrerprerati electrocardiogramele de la finalul fiecarui capitol. Cele 100 de exemple de la finalul cartii pot fi folosite pentru a testa intelegerea intregului material, in special inainte de examene.
Fiti sistematici! Folositi protocolul sugerat la finalul zilei 1 si urmati-l cu rigurozirare. Folosirea unui sistem are doua avantaje: forteaza ca interpretarea sa fie consecvenra si sa nu orn ira diagnostice, si promoveaza organizarea gandurilor care vor duce in final la un diagnostic.
Pentru ca acest text reprezinta efortul comun al mai multor colaboratori ar trebui considerat o munca in dezvoltare; sugestiile pentru viitoare editii vor fi apreciate.

Electrocardiografia este o explorare cardiaca neinvaziva extrem de importanta, care se poate efectua in orice conditii si care ofera informatii foarte utile pentru strategia terapeutica ulterioara. Avand in vedere importanta diagnostica vitala a electrocardiogramei, ea trebuie inteleasa si insusita de toti medicii, indiferent de specialitate, de medicii rezidenti, de studentii la me-dicina si de alti profesionisti din domeniul medical. ECG in 10 zile are la baza cursul foarte popular al autorului si ofera o abordare pas cu pas unica, imagini vectoriale extrem de clare, plus trasee ECG de exercitiu pentru a creste increderea in sine si a rafina abilitatile clinice.

In paginile acestei lucrari veti gasi informatii esentiale privind anomaliile de conducere sino-atriala si atrio-ventriculara, ischemia si infarctul miocardic, aritmiile prin reintrare si cele ectopice, sindroamele de pre-excitatie, tahicardiile cu complexe QRS largi si pacemakerele electronice. La sfarsitul cartii sunt prezentate 100 de electrocardiograme diverse cu interpretare.


Grafica coperta: Alexandru Novac
Format: 215,9x276,225
Culori interior : 1+1
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 640

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
ECG in 10 zile

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1511 sec