Elogiu lentorii

Elogiu lentorii
PRP: 49,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 40,18 lei
Diferență: 8,82 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Elogiu lentorii - PUBLICA. Elogiu lentorii pune sub semnulîndoielii cultul vitezei, examineaza tendinta moderna de„viteza” si prevede un trend mondial, acela de„frânare a vitezei”. A fost tradusaîn peste 30 de limbi si a devenit bestsellerîn multe tari. Cartea descrie modulîn care lumea a ajuns sa fie blocata pe pozitia de„repedeînainte" si cum din ceîn ce mai multi oameniîncetinesc. Cu alte cuvinte, este vorba despre o revolutie culturala care demitizeaza sloganul:„repede esteîntotdeauna cel mai bine".

Filozofia lentorii nuînseamnaînsa sa faci totulîn pas cu melcul, ci toate lucrurile trebuie facuteîn ritmul lor. Savurati orele si minuteleîn loc sa le numarati! Faceti totul cât se poate de bine, nu cât se poate de repede! Este vorba de calitate, nu cantitate,în tot ceea ce ne priveste, de la slujba la hrana sau la cresterea copiilor.
De cel putin 200 de ani, romanticii, transcedentalistii, chiar si hipiotii apara idealurile miscarii lente.Însa ideea„miscarii lente" - careîncearca sa unifice cele doua lumi: cea a vitezei si cea aîncetinirii, pentru a veni de ajutor lumii de azi - este mult mai recenta.

Ne orientam catre un punct decisivîn istorie. Vietile noastre au devenit o cursa contra cronometru. Suntem mereu grabiti,încercând sa economisim un minut aici, câteva secundeîn alta parte. Rationalismul ne scapa de sub control si devine rapidonalism; suntem capabili sa grabim momentele pretioase petrecute cu copiii nostri de la finalul zilei. Trebuie sa existe o cale mai buna, pentru ca traiulîntr-un ritm exagerat de rapid nuînseamna trai cu adevarat. Este ceea ce ne spune Honoréîn carte.

Antrenanta si prietenoasa, un ghid inteligent, melanj de trivia istoric bine documentat si statistici contemporane. Anecdotele si umorul lui Honoré transmit placerea si recompensa traita de însusi Honoré de-a lungul pelegrinajului sau lent.

SUNDAY EXPRESS (Marea Britanie)

Era timpul ca cineva sa puna problema mentalitatii de baza care ne regleaza metronomul zilnic. Cei care savureaza capitol cu capitol aceasta carte plina de speranta vor fi cei mai câstigati.
Mestesugita sa seduca,îsi puneîn evidenta mesajul subversiv, dar esential: remedierea.

SUNDAY TIMES (Marea Britanie)

Elogiu lentorii ar putea fi antidotul vietilor noastre agitate.

SEE MAGAZINE

Inovatia modului de abordare staîn caracterul practic al acestei carti.

THE JAPAN TIMES

Grabiti-va sa mergetiîn librarie!

MAIL ON SUNDAY

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0608 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.