Emilian Nica, Aduceti-va aminte de inaintasii vostri. Arhiepiscopia Iasilor intre anii 1900-1948

Emilian Nica, Aduceti-va aminte de inaintasii vostri. Arhiepiscopia Iasilor intre anii 1900-1948
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 34,20 lei
38,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea de fata reprezinta o necesitate fundamentala a istoriografiei eclesiale romanesti, pentru ca abordeaza pentru prima data, intr-un mod tematic si sintetic, lucrarea Arhiepiscopiei in prima jumatate a veacului trecut. O asemenea sinteza nu s-a mai facut pana acum. De asemenea, lucrarea este de mare importanta pentru istoria Bisericii si pentru faptul ca aduce la lumina documente uitate, arhive voluminoase, scrisori, acte de cancelarie, marturii ascunse, care intregesc imaginea luminoasa a acestei Arhiepiscopii la inceputul secolului al XX-lea.

Cuprinsul vast si divers ingemanat cu documentele inedite pe care autorul le-a cercetat in Arhivele Bisericii, ale Statului si in arhive personale, noutatea temei si actualitatea misiunii in Biserica, nevoia de modele si de cunoastere a inaintasilor, contextul social, cultural si religios al veacului, extensia cercetarii si asupra monahismului, vietii economice, invatamantului, filantropiei, culturii etc., toate acestea sunt pietre de hotar pentru o intelegere adevarata a rolului pe care Biserica din Moldova l-a jucat in istoria recenta a poporului roman.

Autorul reuseste sa aduca la lumina, ca intr-o icoana, Biserica din Moldova in prima parte a veacului al XX-lea, cu toata complexitatea lucrarii sale sfintitoare si misionare. Personalitatile care au marcat aceasta perioada si istoria Bisericii in general vin si ne spun istoria bogata, plina de jertfa si de sfintenie a oamenilor in Biserica.

Recomandam cu bucurie aceasta carte tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine fiinta si lucrarea Bisericii lui Hristos in lume, precum si providenta lui Dumnezeu in istoria neamului nostru crestin.

Nr. de pagini : 568
Anul aparitiei : 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1768 sec