Enciclopedia Australiei si Oceaniei

Enciclopedia Australiei si Oceaniei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Preț: 34,20 lei
38,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Enciclopedia Australiei si Oceaniei de Silviu Negut. Australia si Oceania reprezinta nu doar un continent, ci si o alta lume– o constelatie de peste 10 000 de insule si atoli, raspandite, in imensitatea Pacificului, pe 12 000 km, intre Asia si continentul american. Aceste ultime regiuni ale globului luate in stapanire de homo sapiens, a caror populare, inceputa in urma cu 40 000 de ani, de catre imigranti porniti din Asia de SE, se incheie abia pe la sfarsitul sec. 10 d. Hr., au fost descoperite de europeni tarziu, in sec. 16. Primele asezari europene nu sunt anterioare sfarsitului sec.18, iar la sfarsitul sec.19 regiunea este transformata in colonii impartite intre marile puteri.

Cei mai multi dintre noi pastram imaginea acestei lumi oferita de artisti - scriitori ca Robert Louis Stevenson si Joseph Conrad sau pictori ca Paul Gauguin: un“paradis pierdut”, fascinant, ciudat, izolat. O imagine nu lipsita de adevar, dar incompleta. Statele de aici apartin astazi celei mai dinamice regiuni de pe glob: marea zona economica Asia-Pacific, care ofera lumii un exemplu de inteligenta adecvare la ritmurile si conditiile de viata ale mileniului 3.

Pentru fiecare entitate statala lucrarea ofera date referitoare la asezare, capitala, populatie si limba, conditii naturale, istorie, organizare de stat, economie, istorie, turism etc. Cuprinzatoare sinteze, consacrate Australiei, Oceaniei si Antarcticii, contureaza o imagine globala a acestui spatiu. Autori: Ion Nicolae, Silviu Negut, Horia C. Matei, Caterina Radu, Ioana Vintila-Radulescu, Corneliu Coterbic Numar pagini: 304, 54 de harti Anul aparitiei: 2010 Format: 17x24
Vezi și alte cărți: Enciclopedia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1462 sec