Enciclopedia religiilor (Volumul II)

Enciclopedia religiilor (Volumul II)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare de carte Michel Malherbe - Enciclopedia religiilor - volumul II

„Religiile reprezinta cadrul, suportul si cateodata motorul unei vieti spirituale care capata sens doar daca este traita ca fiind unica si individualizata. De aceea religiile apar cateodata ca o constrangere, ca o haina inutila impusa diversitatii comportamentelor spirituale.

Religiile se adreseaza, fiecare in felul ei, nevoilor spirituale. Acestea se confunda frecvent cu alte elemente de natura psihologica, precum nevoia de apartenenta la o comunitate sau la o traditie, bucuria de a participa la o ceremonie, fascinatia pentru necunoscut, dorinta de a progresa, teama de viitor… Fiecare dintre noi poate avea asemenea sentimente fara sa fie adept al unei religii, insa nevoile spirituale sunt de alta natura si nu pot fi reduse la simple fenomene psihologice.

Religiile sunt doar un mijloc prin care ne putem apropia de Dumnezeu. Ele nu au sens fara ajutorul lui. Fiind«administrate» de om, religiile sunt limitate si rolul lor este acela de a ne ajuta sa ne implinim destinul in Dumnezeu. Ele sunt folositoare in masura in care ne invata sa devenim responsabili si sa cautam pacea si iubirea, apeland la toate resursele noastre.“

Michel Malherbe


Titlu original:    Les religions de l'humanité
Traducere de:    Mirabela Fatu, Lucia Visinescu
Format: Hardcover 165 x 240 mm
Numar pagini:    456
Aparitie: Feb 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1302 sec