Enigma lui Piero
33,75 lei
45,00 lei (-25%)

Enigma lui Piero

Enigma lui Piero
-25%
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 33,75 lei
45,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Flagelarea lui Piero della Francesca este unul dintre tablourile cele mai surprinzatoare din pictura occidentala. Este si o enigma pe care multi au incercat s-o descifreze fara nici un rezultat. Astazi, dupa ani intregi de cercetari, Silvia Ronchey ne propune o teza revolutionara asupra semnificatiei tabloului, expunand-o intr-un fel de poveste cu detectivi, plina de revelatii si lovituri de teatru. Protagonistii sunt papi, cardinali, agenti secreti, o dinastie imperiala rafinata si epuizata, sultanul Mehmet al II-lea, o principesa initiata in ritualurile pagane si apoi asasinata, pictori de cel mai inalt nivel, de la Pisanello la Jan Van Eyck, spioni rusi si, ca un paianjen in centrul panzei, geniul politic al ultimului mare bizantin, Bessarion.

Cheia rezida in tragedia care a marcat originile erei moderne: sfarsitul Imperiului Bizantin odata cu csderea Constantinopolului in mainile turcilor, in 1453, un 11 septembrie cu mult mai devastator, simbol al infruntarii dintre crestinism si islam.

"Convocand in jurul Flagelarii lui Piero della Francesca papi si imparati, prelati si principese din Orient si Occident, Silvia Ronchey ne constrange sa o privim cu un ochi proaspat. Si ne seduce." - Salvatore Settis

Nr. de pagini: 540
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1296 sec