Enigma Otiliei. George Calinescu - Include repere biobibliografice

Enigma Otiliei. George Calinescu - Include repere biobibliografice
-35%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane
Preț: 9,43 lei
14,50 lei (-34,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

G. Calinescu este un scriitor de referinta al literaturii romane interbelice si al literaturii romane in ansamblul ei.

Desfasurandu-se pe mai multe paliere ale literaturii, el se regaseste atat in spatiul literaturii beletristice, materializata in romane, poezii, piese de teatru, dar si in domeniul criticii si istoriei literare, unde inoveaza modul de analiza si interpretare a operei literare.


Este original atunci cand abordeaza biografia unui scriitor roman si aduce in contemporaneitate vechile scrieri romanesti. Atunci cand analizam opera lui G. Calinescu, ne oprim asupra romanului Enigma Otiliei si asupra creatiei critice Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent.

Prin intreaga sa opera, G. Calinescu este o figura reprezentativa a istoriei literaturii nationale, fara de care nu s-ar face asocierile intre operele literare care se realizeaza acum si, daca nu ar fi revolutionat arta criticii literare si a abordarii scriitorilor si a operelor lor, probabil ca literatura nationala nu ar fi fost completa.

Meticulozitatea si spiritul critic de care a dat dovada de-a lungul timpului s-au constituit drept caracteristici care l-au apropiat de oricare simbol al literaturii europene dezvoltate, din vremea lui si din toate timpurile.

Prof. VICTOR DRUJININ

Nr. de pagini: 480
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1613 sec