Era zgomotului. Despre politica, discernamant si arta convietuirii

Era zgomotului. Despre politica, discernamant si arta convietuirii
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,26 lei
24,08 lei (-20,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cine stie ca libertatea e bunul suprem intelege ce poate insemna crestinismul.
Nicolae Steinhardt

Dimensiunea nostalgica a eseisticii lui Catalin Avramescu este, uneori, coplesitoare. Filozof politic, antropolog innascut, calator solitar, poet
refulat, istoric al ideilor si cetatean vigilent— toate aceste inzestrari isi dau intalnire intr-o carte mult-asteptata de republica literelor. Cunoscut prin expresia-i directa, Catalin Avramescu rescrie cu delicatete si bonomie vechile idealuri ale burgheziei europene. Citindu-l, vom descoperi nu doar busola dreptei judecati in plan politic, ci si criteriile convietuirii decent-verticale, sub avalansa nihilismului neaos sau occidental.

Mihail NEAMTU

CATALIN AVRAMESCU (n. 1967), este doctor in filozofie al Universitatii din Bucuresti si docent al Universitatii din Helsinki. In prezent, este conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, unde preda cursuri de istorie a gandirii politice. A parcurs stagii de cercetare la Institutul de Istorie al Universitatii din Viena, Institute for Advanced Studies in Humanities (Edinburgh) si la Clark Library/Center for 17th and 18th Century Studies (UCLA). A fost bursier Mellon la Herzog August Bibliothek (Wolfenbüttel) si bursier Marie Curie la Facultatea de Litere si Filozofie din Ferrara. Din anul 2008, a fost numit Consilier de Stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, iar din 2011, ambasador al Romaniei in Finlanda.

Publicatii (selectiv): De la teologia puterii absolute la fizica sociala (Editura ALL, 1998). Filozoful crud. O istorie a canibalismului (Humanitas, 2003), An Intellectual History of Cannibalism (Princeton, New Jersey, 2009), Constitutia Statelor Unite ale Americii (Humanitas, 2010).


Numar pagini: 200
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1236 sec