Este dumnezeu fericit? (Leszek Kolakowski)

Este dumnezeu fericit? (Leszek Kolakowski)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,82 lei
38,53 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Leszek Kołakowski a fost un filozof polonez, cu toate implicatiile acestui statut intelectual. In 2009, cand a trecut in lumea dreptilor, era celebrat universal drept filozoful„Solidaritatii“, ganditorul care, alaturi de Papa Ioan-Paul II si disidentii polonezi, a formulat ideile ce au dus la aparitia unei miscari sociale non-violente antitotalitare, o revolutie a clasei muncitoare, poate unica, daca a existat vreuna vreodata, care a generat caderea regimului comunist in Polonia si a declansat transformarile din 1989.

Scriitor desavarsit si teoretician captivant, Leszek Kołakowski a incarnat ceea ce Thomas Mann definea drept nobletea spiritului. Istoricul Tony Judt l-a numit corect„ultimul cetatean ilustru al Republicii Literelor din secolul XX“. Ceea ce face gandirea lui Kołakowski atat de interesanta este vibranta ei viata interioara, modul original de a impune asocieri intelectuale si prezenta permanenta a unei perspective morale. Kołakowski a ramas fidel principiului ca adevarul exista si nu poate fi divizat in elemente care se afla in conflict.

In toata opera sa, marturie a cautarii neobosite a demnitatii intr-un secol in care a renascut barbaria si regimurile totalitare au ucis milioane de oameni in numele unor minciuni ideologice fetisizate, Leszek Kołakowski a aparat eroic valori precum libertatea, civilitatea si responsabilitatea.Numar pagini: 408
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1313 sec