Eugen Simion, Intoarcerea autorului

Eugen Simion, Intoarcerea autorului
-25%
Anul publicării: 2013
Pagini: 512
Categoria: Proza diversa
Preț: 42,75 lei
57,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intoarcerea autorului mi se pare cartea cea mai grava si mai bine scrisa a lui Eugen Simion, nu doar prin problematica ridicata (ea insasi de mare actualitate), dar si in calitatile ei stilistice. Arareori o carte de critica se citeste cu atata placere. Eleganta dezinvolta topeste asperitatile chestiunilor celor mai aride.
 
Unele pagini -indeosebi din,, dialogurile” finale – au in plus o anumita cochetarie calinesciana, amatoare de paradoxuri si formulari pregnante. Sub aparenta spumoasa, se discuta totusi idei serioase, dar pe tonul cel mai,, optimist”, legate de soarta romanului, clasicism, cultul marilor valori, spirit modern, terorism metodologic s. a.

Carte delectabila, opera a unuia dintre cei mai buni critici de azi, Intoarcerea autorului initiaza si invita totodata la meditatie, incitand permanent catre dialogul colegial fertil.
11 martie 1982 Mircea Zaciu

Intoarcerea autorului s-a dovedit a fi un volum,, anacronic” doar in sens etimologic, dat fiind ca prefixul grecesc,, ana-” inseamna nu doar,, inapoi”, ci si,, impotriva” sau„in sus”. Intr-adevar, evolutia teoriei literare occidentale din ultimele doua decenii s-a produs in sensul preconizat de criticul roman, iar fomrnla,, intoarcerea autornlui” a devenit intre timp o moneda curenta in mediile academice apusene. Totodata, amploarea pe care a dobandit-o asa-zisul ethical criticism deschide posibilitatea unui dialog captivant cu Intoarcerea autorului si, totodata, ii confera cartii lui Eugen Simion o noua contemporaneitate, cu mult mai solida decat aceea de care a avut parte la momentul primei sale aparitii.

Intoarcerea autorului este una dintre cele mai bune carti romanesti de critica literara publicate in secolul trecut: o carte,, anacronica”, adica post-contemporana.
Aprilie 2013 Andrei Terian

Nr. de pagini: 512
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1309 sec