Exclusa
9,00 lei
10,00 lei (-10%)

Exclusa

Exclusa
-10%
Anul publicării: 2007
Pagini: 207
Categoria: Romane
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In Sicilia traditionalista de acum un secol, o femeie maritata poarta o corespondenta inocenta cu cel mai popular intelectual si politician al orasului. Sotul o surprinde si, acuzand-o de adulter, o alunga din casa; propriul tata o reneaga si, temandu-se de oprobiul public, se incuie intr-o incapere pe care refuza s-o paraseasca altfel decat cu picioarele inainte. Ea isi dedica noua viata alinarii suferintelor mamei si surorii sale, insa cei doi barbati care au provocat toate aceste suferinte nu ii lasa nici o clipa de liniste.

Intre sentimentul datoriei si legile sociale, intre ratiune si pasiune, o femeie se zbate sa supravietuiasca.

"In romanul Exclusa, Pirandello descrie paradoxul creat de legile ce guverneaza viata sociala, nepasatoare in privinta adevarului si atente doar la compozitia formala a conflictelor."

Pierluigi Adami

"Trama din Exclusa, demonstratie geometrica a unui paradox, nu epuizeaza fascinatia acestui prim roman pirandellian, roman plin de tensiune, populat cu personaje construite cu precizie si cruzime intr-o dimensiune deja teatrala si, totusi, in stare sa poposeasca asupra unor descrieri de natura luminoase si senine sau asupra unor peisaje ale inimii in care individual isi descopera insingurarea."

Luigi De Bellis

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1186 sec