Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului
-10%
Anul publicării: 2011
Preț: 21,60 lei
24,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In aceasta lucrare"Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" este prezentat in mod detaliat impactul hotararilor CEDO asupra sistemului legislativ din Romania. Astfel, este surprins faptul ca punerea in executare a hotararilor Curtii de la Strasbourg a presupus nu numai acordarea de despagubiri individuale, ci si modificarea legislatiei interne sau redeschiderea unor proceduri judiciare, inclusiv prin reglementarea unei noi cai extraordinare de atac. Recomand cu caldura aceasta lucrare, ce beneficiaza atat de experienta personala a autorului, cat si de pasiunea si dedicatia pe care acesta le-a investit in munca de cercetare si de elaborare.

Prof. univ. dr. Adrian Nastase

Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin programul de cercetare stiintifica originala, se inscrie in domeniul literaturii specializate in aceasta materie a dreptului care este deosebit de dificila, este invocata deseori, dar, mult mai rar, este investigata. Apreciez o asemenea lucrare"Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" cu orientare practica majora, care vine in sprijinul practicienilor de specialitate, dovedind ca teoria poate fi depasita, punand accent pe aspecte utile si instrumentate, aratand ca experienta de pana acum a colegului meu poate fi valorificata in folosul dezvoltarii si alinierii Romaniei la practicile europene din domeniul drepturilor omului.

Senator György Frunda

Plasarea cercetarii intr-o perspectiva istorica evolutiva, cu privire la ansamblul institutiilor si mecanismelor consacrate sau, mai ales, a unora nou create in cadrul institutional al Consiliului Europei, a condus autorul spre cateva importante constatari referitoare la"vulnerabilitatea" mecanismului de urmarire a executarii hotararilor CEDO, urmate de formularea unei importante propuneri, cu valoare de lege ferenda: crearea unui sistem gradual de sanctiuni aplicabile statelor reticente. Lucrarea"Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului" ofera importante valente aplicative, in sensul cunoasterii si intelegerii corecte a unor"subtile" mecanisme institutionale, pe cat de importante in planul relatiilor politice ori judiciare dintre state, ori dintre acestea si Consiliul Europei, pe atat de putin cunoscute unui cerc mai larg de practicieni sau de persoane interesate.

Prof. univ. dr. Raluca Miga-Besteliu

Nr. de pagini : 276
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1620 sec