Executarea silita si dreptul la un proces echitabil in jurisprudenta CEDO

Executarea silita si dreptul la un proces echitabil in jurisprudenta CEDO
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,40 lei
23,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Un angajat al unei societati de stat, concediat si apoi reintegrat in functie, incearca timp de mai multi ani sa obtina executarea efectiva a titlului; o procedura de executare silita se deruleaza pe mai multi ani din cauza ca Politia refuza sa acorde sprijin executorului; o societate comerciala nu poate recupera un debit de la o alta societate pentru ca debitoarea promoveaza in mod abuziv si repetat contestatii la actele de executare; primaria unei localitati refuza timp de mai multi ani sa demoleze o constructie ilegala, desi instanta a dispus desfiintarea.

Este contenciosul administrativ subordonat civilului? Trebuie protejate mai degraba interesele chiriasilor sau ale proprietarilor in cadrul executarii silite prin evacuare? De ce nu poate statul sa invoce lipsa de fonduri pentru a justifica neexecutarea unei hotarari judecatoresti?

Toate aspectele de mai sus si multe altele sunt discutate si lamurite in aceasta culegere, in care au fost adunate cauze relevante ale Curtii Europene pentru Drepturile Omului, ordonate cronologic si avand ca obiect unele dintre cele mai importante probleme legate de executarea silita. Va propunem o culegere care nu cuprinde textele clasice, ci spete netraduse pana acum in limba romana, in care se regasesc multiple aspecte de fapt si de drept care se afla si pe rolul instantelor romane.


Numar pagini: 176
Anul aparitiei:2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1330 sec