Exercitii si probleme de algebra pentru olimpiade si concursuri, clasele IX-XII

Exercitii si probleme de algebra pentru olimpiade si concursuri, clasele IX-XII
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea contine un numar impresionant de exercitii si probleme de algebra, majoritatea avand un inalt grad de dificultate. Cartea are ca scop sprijinirea elevilor pentru activitatea curenta la clasa, pentru concursuri si olimpiade scolare si pentru examenul de bacalaureat. Intreaga lucrare este realizata tinand cont de cerintele actuale privind problematica, in stransa legatura cu programa scolara si orientarile ce rezulta din folosirea manualelor.alternative.
Poate fi folosita cu succes de elevi, studenti si poate constitui un ajutor pretios profesorilor in activitatea la clasa si pentru pregatirea concursurilor scolare.
Dedic aceasta carte elevilor. Succesele elevilor romani la olimpiadele scolare s-au datorat, printre altele, si etapelor de pregatire in cantonamente prelungite, in centrele de excelenta, unde tot mai multi elevi dotati pentru matematica au aflat ca dincolo de insusirea perfecta a unor algoritmi, pentru rezultate competitive, mai trebuie ceva: o mare doza de perspicacitate si creativitate matematica. Ca orice alta calitate omeneasca si aceasta se poate dezvolta. La acesti elevi m-am gandit in primul moment, la demararea lucrarii. Pe parcurs insa, mi-am dat seama ca adresa acestor probleme este mult mai cuprinzatoare. Pot afirma ca orice alt elev, chiar si dintre aceia care nu au avut succese prea mari in invatarea matematicii, poate parcurge cu folos aceasta culegere pentru a afla ca exista o matematica placuta si utila in imediata sa vecinatate.
Mentionez ca majoritatea problemelor sunt accesibile elevilor de liceu, unele sunt accesibile elevilor din ultimele clase de gimnaziu, si toate acestea sunt accesibile oricarui om, indiferent de profesiunea sa, daca are cunostinte de matematica de nivel mediu.
Colegii mei, profesorii de matematica, vor gasi in ea idei pentru cercurile de elevi, sugestii pentru elaborarea unor noi probleme.


Autor(i): Teleaga Loredana
An aparitie: 2012
Pagini: 102

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1316 sec