Experienta psihanalizei - Panorama psihanalizei contemporane - Stephen A. Mitchell

Experienta psihanalizei - Panorama psihanalizei contemporane - Stephen A. Mitchell
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 40,92 lei
56,84 lei (-28,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Exista numeroase idei preconcepute cu privire la psihanaliza – ca este opera unui singur om, Sigmund Freud, si se practica la fel ca acum un secol, psihanaliza este preocupata doar de sexualitate, s-a demodat, ca este un fel de cult ezoteric in care trebuie sa fii initiat, si lista ar putea continua.
In lucrarea de fata autorii prezinta ideile centrale ale celor mai reprezentativi psihanalisti contemporani, oferind atat o perspectiva istorica asupra ideilor psihanalitice, cat si o comparatie intre diferitele curente. Plecand de la presupozitia ca cititorul nu este deloc familiarizat cu aceste teme, cartea ofera o introducere in diferitele scoli teoretice, explicand aspectele clinice la care acestea au fost receptive si cateva dintre conceptele lor de baza, precum si ilustrari clinice ale suferintelor umane pe care aceste curente teoretice incearca sa le clarifice.
Astfel, cititorul reuseste sa intrevada fragmentul de experienta umana ascuns in spatele conceptelor psihanalitice. Formularile in termeni psihanalitici devin formulari despre oameni reali, despre modul lor de a-si organiza experientele, despre dificultatile pe care le intampina in viata.

Stephen A. Mitchell, psiholog clinician si psihanalist, a fost considerat liderul psihanalizei relationale. A coordonat programul postdoctoral de psihanaliza relationala de la New York University. A scris numeroase carti si articole care au urmarit clarificarea diferitelor teorii psihanalitice, deseori contradictorii. Margaret J. Black este psihanalista, membra fondatoare a Asociatiei Internationale de Psihanaliza si Psihoterapie Relationala si a centrului Stephen Mitchell pentru Studii Relationale din New York.

Nr. de pagini: 512
Anul aparitiei: 2015
Autori: Stephen A. Mitchell, Margaret J. Black

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1105 sec