Experienta spirituala si limbajele ei - Andre Scrima

Experienta spirituala si limbajele ei - Andre Scrima
-18%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza Diversa
Preț: 31,98 lei
39,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Intr-o prima instanta, tema experientei spirituale se refera la evenimente personale, secrete si, la limita, incomunicabile, privind individul in specificitatea sa irepetabila. Dar ratiunea unei asemenea experiente consta in depasirea nivelului individual, intr-o realizare personala a universalului.

 

Cum poate prinde studiul componenta individuala si tinta trans-individuala ale experientei spirituale, subiectivitatea umana care o gazduieste si orizontul obiectiv al implinirii ei? Cum poate imbina studiul datoria de rigoare a disciplinelor academice si interpretarea participativa, creatoare, din interior, a datelor invocate? Textele adunate in acest volum ne dau un convingator raspuns.

 

In acord cu o atitudine traditionala bine reprezentata, André Scrima considera ca una dintre aventurile spirituale cele mai riguroase este cea hermeneutica. Asociind experienta spirituala cu interpretarea Textului sacru, André Scrima situeaza tematica celei dintii in mediul ei propriu, ca acces la realitati de ordin universal. (Anca Manolescu)

 

 

ISBN: 978-973-50-1915-0
Traducator: Anca Manolescu
Editia: I Anul editiei: 2008
Grafica: Gabi Dumitru
Redactor: Horia Ganescu
Numarul de pagini: 360

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

23,78 lei
29,00 lei (-18%)
20,50 lei
25,00 lei (-18%)
Created in 0.1218 sec