Expertiza marfurilor de import - export. Curs universitar

Expertiza marfurilor de import - export. Curs universitar
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Procedura
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

- Raport de expertiza
- Marfa de contrabanda
- Marfa contrafacuta
- Marfa piratata
- Expertize in proprietate intelectuala

Descriere:

Programa analitica a cursului de„Expertiza marfurilor de import-export” isi propune abordarea problematicii legate de cercetarea cauzelor, a modului de abordare si rezolvare a litigiilor aparute in relatiile comerciale de tranzactionare a marfurilor, la introducerea si la scoaterea marfurilor din tara.

Acest curs are un caracter formativ pronuntat, fiind in acelasi timp teorie si metodologie, sinteza si cazuistica generalizata. Toate aplicatiile reprezinta studii de caz cu trimitere la expertize reale. Cursul opereaza cu o larga paleta multidisciplinara de cunostinte dobandite de viitorul economist pe parcursul pregatirii in facultate, incluzand legislatie specifica, termeni noi, metode de calcul al activelor evaluate, metode de evaluare a prejudiciului. El este un sistem de instrumente valoroase pentru activitatea economistului din comert si nu numai.

In aceste conditii„Expertiza marfurilor de import-export” se prezinta ca o disciplina anterioara expertizei merceologice, cu care se completeaza organic. Ea incearca sa acomodeze studentul– viitorul specialist– cu notiunile specifice expertizelor, cu un vocabular– daca nu academic– specific si cu utilizarea corecta a termenilor, precum si sa clarifice prin metode interdisciplinare situatii potentiale din activitatea de derulare a contractelor comerciale intre diferiti parteneri, interni si internationali.

De asemenea, aceasta disciplina isi propune sa familiarizeze viitorii economisti specializati in relatii economice internationale cu legislatia specifica, cu directivele europene si mai ales cu interconexiunea dintre diferite documentatii juridice, intelegand ca, fara aplicarea corecta a legislatiei, interpretarea oricarei situatii neclare poate duce la rezolutii inadecvate, incorecte.

Nu mai putin, cursul doreste sa evidentieze poate una din cele mai complexe forme de expertize: expertiza in proprietate industriala-intelectuala.


Raul Sorin FANTANA

- din 1992– consilier in proprietate industriala; din 1998– expert in proprietate industriala– intelectuala;

- din 2002 - cadru didactic la Facultatea de Relatii Economice Internationale in cadrul Universitatii Crestine„Dimitrie Cantemir”– Brasov, unde detine acum functia de Sef de Catedra;

- 2008 - Doctor inginer cu lucrarea:”Contributii privind managementul integrat calitate-risc al proprietatii intelectuale tehnico-economice” cu profesori referenti din cadrul ASE– Bucuresti, Politehnicii Bucuresti si Facultatii de Inginerie Tehnologica a Universitatii„Transilvania”– Brasov

- din 2006 - cadru asociat pentru scoli de masterat si de doctorat la diverse

facultati in cadrul Universitatii„Transilvania”– Brasov;

- European Trademark and Design Attorney - OHIM, reprez. No.44387  

- Membru (din 2000), Vicepresedinte (2004– 2008) al Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala din Romania; Presedintele Comisiei de Disciplina a CNCPIR (din 2008)

- 3 inventii, mai multe inovatii; peste 25 de expertize in contrafacere, piraterie, concurenta neloiala; peste 25 de lucrari stiintifice in tara si strainatate; 5 contracte de evaluare patrimoniu intangibil; autor si coautor a doua cursuri universitare.

Format: Academic 17x24 mm
Autor: Fantana Raul Sorin
Data aparitiei: 06.04.2011
Numar de pagini: 324

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1214 sec