Expertiza medicala - Medicina de asigurari. Manual pentru Facultatea de medicina generala de Ioana Soare

Expertiza medicala - Medicina de asigurari. Manual pentru Facultatea de medicina generala de Ioana Soare
-10%
Preț: 72,00 lei
80,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Generala

DESCRIERE

Medicina de asigurari permite o evaluare completa a pacientului, atat in prezent, cat si ca riscuri in viitor, pe baza tabelelor statistice. Aceste limite statistice ale parametrilor structurali sau de functionare ai organismului, precum si datele obtinute prin medicina bazata pe dovezi au fost identificate la populatia caucaziana (anglo-saxona in special) si au determinat standardizarea evaluarii pacientului ( de exemplu tabelele pentru spirometrie, ECG, EEG, IMC, tabelele de calculare a riscului in HTA sau DZ, etc..).

 In medicina, azi, expresia ”Nimeni nu stie ce-ti va aduce viitorul” este depasita. Putem spune cu precizie de 70-80% ce durata de viata ne asteptam sa aiba o persoana si ce predispozitii spre boli are, pe baza sperantei de viata calculate in populatia respectiva si a riscurilor de a avea anumite afectiuni, riscuri personale (genetice, legate de obiceiuri alimentare), riscuri legate de profesie si altele.

Ce mult a evoluat stiinta! NU. Aceste lucruri erau cunoscute din anul 1700, daca nu din anul 1600, de populatia anglo-saxona, care a institutionalizat afacerea cu asigurari care apartinea pana atunci primariilor.

Asigurarile, in diverse forme, sunt foarte vechi si tin de o tendinta la stabilitate, la siguranta si lipsa grijii zilei de maine, dorinte firesti. Primele atestari documentare dateaza de pe vremea egiptenilor si a fenicienilor, iar chinezii aveau si ei o forma de asigurare in comert. Romanii aveau deja notiunea de pensie, renta.

La inceput erau asigurati doar oameni sanatosi. Asigurarea pentru indivizii cu diverse afectiuni a devenit posibila deabea in 1919, prin utilizarea unui sistem de clasificare substandard a riscului.

Medicina din ultimii 40 ani a inceput sa tina cont de aceste notiuni si astfel au aparut clasificarile si stadializarile in functie de risc pentru hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat. Astfel au avut mai mare importanta EVOLUTIA si PROGNOSTICUL bolilor, evitarea evenimentelor (de exemplu a accidentelor vasculare, a unor complicatii), prelungirea duratei de viata si mai ales ADAUGAREA DE ANI DE CALITATE VIETII (QALY), comparativ cu doar tratamentul bolii.

Toate aceste elemente s-au mutat din statistica in medicina DATORITA FIRMELOR DE ASIGURARI.

De aceea medicina de asigurari este un domeniu cu o crestere masiva in ultima decada.

Acest manual reprezinta rodul unui efort de peste 20 ani de a intelege si a explica notiunile si legislatia din domeniul asigurarilor, mai ales sociale, manual care sper sa fie util tuturor celor care doresc sa inteleaga si sa profeseze in domeniul medicinei de asigurari, denumita inca in Romania expertiza medicala.

                                                                        Autoarea

Cuprins:

Cuvant inainte... 5

Prefata dr. Fabrice Chouty... 7

Capitolul 1 Expertiza  medicala - medicina de asigurari  sociale si private... 13

Capitolul 2 Notiuni folosite in asigurari... 16

Capitolul 3 Istoria asigurarilor in lume... 24

Capitolul 4 Evaluarea pacientului... 27

Capitolul 5 Concediul medical... 69

Capitolul 6 Pensiile de boala... 72

Capitolul 7 Recuperarea capacitatii de munca... 115

Capitolul 8 Handicap - nevoi speciale... 118

Capitolul 9 Accidente de munca... 121

Capitolul 10 Boli profesionale... 132

Capitolul 11 Accidente rutiere... 172

Capitolul 12 Expertiza judiciara... 176

Capitolul 13 Rolul medicului expert... 179

Capitolul 14 Asociatii ale medicilor experti de asigurari... 185Anul aparitiei: 2017
Format: 17X24 cm
Nr. pagini: 226

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.