Falsul Nero
29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)

Falsul Nero

Falsul Nero
-25%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Personalitati
Preț: 29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 In provinciile de est ale Imperiului Roman, la unsprezece ani de la moartea imparatului Nero, senatorul Varro pune la cale un truc ingenios, un act subtil de razbunare, pretinzand ca imparatul traieste. Si lovitura de stat reuseste. Olarul Terentiu, care seamana izbitor cu Nero, isi joaca rolul cu succes. Numai ca, fiind vanitos si obsedat de putere, si incitat de apropiatii sai, acesta uita ca nu este decat o marioneta. Una dintre cele mai cunoscute fraude politice din istoria lumii este pentru Lion Feuchtwanger– in al treilea an al dictaturii naziste– pretextul pentru o parodie graitoare a triumviratului Hitler, Göring, Goebbels.

 

   „Cand, pe la jumatatea anilor’30, Lion Feuchtwanger a inceput sa scrie Falsul Nero, scopul lui era sa publice un roman istoric care sa fie o analogie a avenimentelor politice din Germania acelor ani si sa le ofere ceva speranta opozantilor lui Hitler, care constatau cu stupoare ascensiunea fulminanta a celui de-Al Treilea Reich.“

    Ian Wallace, The Literary Encyclopedia

 

Interzis de regimul nazist, romanul Falsul Nero a fost publicat prima oara in 1936, la Amsterdam.

 

Lion Feuchtwanger s-a nascut in 1884 la München, in Germania. A studiat li-teratura si filosofie la Universitatile din München si Berlin. A scris critica de tea-tru si a fondat, in 1908, revista culturala Der Spiegel. In 1914, dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, s-a inrolat in Armata Germana, dar a fost lasat la va-tra din motive de sanatate. Dupa ce a publicat cateva piese de teatru, a inceput sa scrie romane istorice, debutand cu Die häßliche Herzogin Margarete Maultasch (Ducesa sluta Margareta Maultasch, 1923). I-au urmat romane de mare succes la critica si la public, printre care: Der falsche Nero (Falsul Nero, 1936, Editura ALLFA, 2012), Die Füchse im Weinberg (Vulpile in vie, 1946, Editura ALLFA, 2012), Goya oder der arge Weg der Erkenntnis (Goya sau drumul spinos al cunoasterii, 1951) si Narrenweisheit oder Tod und Verklärung des Jean-Jacques Rousseau (Intelepciunea nebu-nului sau moartea si transfigurarea lui Jean-Jacques Rousseau, 1952).

 

Persecutat de regimul nazist, a fost nevoit sa se expatrieze si ulte-rior s-a stabilit in Statele Unite ale Americii, unde a murit in 1958.


Numar pagini:432
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1556 sec