Farmacognozie. Fitochimie. Fitoterapie. Vol. III - Principii active azotate: alcaloidice si nealcaloidice

Farmacognozie. Fitochimie. Fitoterapie. Vol. III - Principii active azotate: alcaloidice si nealcaloidice
-8%
Preț: 30,08 lei
32,70 lei (-8,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 406
Format: 16/70x100
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Farmacognozie. Fitochimie. Fitoterapie - Istudor, Viorica.

Volumul de fata vine sa completeze notiunile de farmacognozie, fitochimie, fitoterapie din celelalte doua volume precedente, cu produsele vegetale si animale care contin substante azotate (alcaloizi, pseudoalcaloizi, protoalcaloizi, proteine diverse - enzime, lectine si alte proteine necatalitice). Produsele aferente acestui volum au o utilizare mai restransa, avand o toxicitate foarte crescuta si risc terapeutic, de aceea sunt necesare informatii cat mai complete legate de aspectele farmaco-chimice, farmacodinamice, farmacocinetice si farmacotoxicologice, precum si legislatia privind elaborarea si eliberarea produselor farmaceutice care contin in special alcaloizi. Si in acest volum, ca si in celelalte doua, se gaseste numai literatura stiintifica, accesibila celor cu pregatire de specialitate sau in devenire.

Cuprins: Principii active azotate. Alcaloizi. Alcaloizi provenind de la ornitina. Alcaloizi provenind de la lisina. Alcaloizi provenind de la fenilalanina si tirosina. Alcaloizi provenind de la triptofan. Alcaloizi mprovenind de la acidul antranilic. Alcaloizi provenind de la histidina. Alcaloizi provenind de la xantina. Pseudoalcaloizi. Alcaloizi macrociclici. Protoalcaloizi. Substante azotate nealcaloidice; Proteine si peptide.

Adresabilitate: Studenti in farmacie, rezidenti, cercetatori din domeniul fitochimiei, farmacisti, specialisti din domeniul industriei farmaceutice, al controlului si inregistrarii medicamentelor de origine vegetala.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.