Fascinanta constructie a eului
12,75 lei
15,00 lei (-15%)

Fascinanta constructie a eului

Fascinanta constructie a eului
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ati avea curaj sa va urcati intr-un avion, stiind ca pilotul nu are experienta necesara pentru a folosi instrumentele de navigatie, utilizate la decolare sau aterizare? Cu siguranta ca nu! Problema e ca, de necrezut, cea mai complexa dintre„aeronave”, mintea umana, are un pilot foarte adesea imatur si nepregatit pentru a o conduce: Eu-l.

Scolile si universitatile predau prea putin mecanismele necesare construirii unui Eu inteligent si sanatos. Fara cunoasterea si dezvoltarea acestor mecanisme, e mult mai complicat sa fim maturi, stabili si profunzi din punct de vedere emotional si sa construim un rationament complex, intr-o societate stresanta ca a noastra. Iata cateva rezultate: doua treimi dintre oameni prezinta sindromul timiditatii, 26% dintre tineri prezinta caracteristici depresive, 50% dintre parinti nu dialogheaza cu copiii lor si peste 90% dintre oameni nu stau de vorba cu ei insisi despre conflictele lor.

Pornind de la a sa teorie a Inteligentei multifocale, Augusto Cury il incita pe cititorul acestei carti la cunoasterea fascinantelor mecanisme de formare a Eu-lui. O tema vitala pentru tineri si adulti. Prezinta secretele memoriei, fenomenele care construiesc gandurile si formeaza oameni care gandesc.

„Fiinta umana poate conduce o intreprindere sau o tara, dar, hotarat lucru, nu e usor sa conduci planeta psihica; ce, asemanator planetei Pamant, nu-si inceteaza niciodata miscarea, dar cu o deosebire serioasa, nu intotdeauna urmeaza aceeasi orbita, ci are traiectorii imprevizibile.”

 Augusto Cury

Medic psihiatru, psihoterapeut, om de stiinta si scriitor. Este unul dintre autorii cei mai publicati din lume. Considerat autorul cel mai citit al deceniului 2001-2010 in Brazilia– Folha de S. Paulo, Veja On Line, IstoÉ. Cele 30 de carti ale sale au depasit 15 milioane de exemplare numai in Brazilia. Autor al teoriei Inteligentei multifocale, folosita in diferite universitati, care studiaza formarea Eu-lui, rolurile memoriei, constructia gandurilor. Este unul dintre putinii ganditori in viata, din zilele noastre, a carui teorie e studiata in cursuri post-universitare, masterat international si doctorat. Este si autorul programului Scoala inteligentei. Romanul sau Vanzatorul de vise a primit, in 2009, in China, premiul pentru Cartea de fictiune. Insotiti-l pe autor pe twitter (augustocury) si pe site-ul www. augustocury. com. br. Publicata in peste 60 de tari.Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1592 sec