FECIOARA DIN PIATRA
7,00 lei
10,00 lei (-30%)

FECIOARA DIN PIATRA

FECIOARA DIN PIATRA
-30%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 7,00 lei
10,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

FECIOARA DIN PIATRA. Barry Unsworth

Barry Unsworth (n. 1930) este un scriitor prolific. The Partnership (1966), Mooncranker�s Gift (1973), Pascali�s Island (1980), The Rage of the Vulture (1982), Sacred Hunger (1992), After Hannibal (1996), Losing Nelson (1999), The Songs of the Kings (2002), Crete (2004), The Ruby in her Navel (2006) sunt doar câteva opere care îi poartă semnătura. Este considerat adesea romancier istoric. Afirmaţia este corectă, având în vedere că acţiunea multora dintre scrierile sale este plasată în trecut (în vechea cetate Troia, Imperiul Otoman, Anglia medievală, Italia din perioada Renaşterii etc.), implicând evenimente majore ale istoriei.

Mai mult chiar, multe dintre romanele sale implică tranzacţii între trecut şi prezent, în cadrul cărora caracterele personajelor actuale poartă influenţa antecedentelor istorice, aşa cum se întâmplă în Fecioara din piatră. Totul se declanşează aici din momentul în care Simon Raikes, expert englez în conservare, soseşte în Italia pentru a restaura o statuie a Fecioarei, capodoperă a goticului veneţian, veche de cinci secole. Frumuseţea şi misterul sculpturii îl tulbură, incitându-l să caute răspunsuri la numeroase întrebări legate de originea acesteia. Statuia, emanând frumuseţe, mister şi, nu în ultimul rând, erotism, cunoaşte secretul vestitei familii Fornarini. Tânărul englez pare tot mai convins că sentimentele care-l leagă în prezent de Chiara, descendentă a nobililor Fornarini, constituie o copie a unei poveşti de dragoste petrecută cu secole în urmă.

Structura romanului este complexă şi se desfăşoară pe mai multe planuri. Trei poveşti de dragoste ciudate înlănţuie o galerie de personaje aparte, prinse adesea în coliziuni violente între trecut şi prezent. Fantasticul se îmbină cu realul, istoria cu imaginaţia. Eternul ciclu iubire-trădare şi, de asemenea etern, conflictul materie-spirit sunt explorate cu subtilitate şi talent, căutându-se răspunsuri la întrebări venite din umbra veacurilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

7,00 lei
10,00 lei (-30%)
Created in 0.1263 sec