Femeia eunuc
19,20 lei
24,00 lei (-20%)

Femeia eunuc

Femeia eunuc
-20%
ISBN: 978-973-669-299-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 408
Format: 13 x 20 cm
Categoria: Proza Diversa
Preț: 19,20 lei
24,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Femeia eunuc

Prezentare:

În 1970, când a fost publicată pentru prima oară, Femeia eunuc a lui Germaine Greer a produs o adevărată undă de şoc resimţită în întreaga lume. A devenit rapid un bestseller internaţional, tradus în peste douăsprezece limbi, şi o carte de referinţă în istoria mişcării feministe.

Pornind de la premisa că eliberarea sexuală este cheia eliberării femeilor, Greer tratează diferenţele biologice inerente şi inalterabile dintre femei şi bărbaţi, precum şi diferenţele psihologice profunde ce rezultă din condiţionarea socială. Pornind de la istorie, literatură, biologie şi cultură populară, examinarea sângeroasă a opresiunii femeii este un comentariu social vital, argumentat cu pasiune.

Se pare că timpul nu face decât să consolideze valoarea acestei cărţi, iar Germaine Greer se încadrează, alături de Simone de Beauvoir şi Valerie Solanis, în lupta de emancipare feministă, dinainte ca acest termen să fi fost inventat. Pe alocuri amuzantă, alteori feroce şi de multe ori frustrantă, Femeia eunuc rămâne un document ce face palpabile atât pasiunea, cât şi veninul pe care l-a adus lumii al doilea val de Feminism.

Cartea este dovada istorică irefutabilă a punctului din care am pornit, dar şi proiecţia zguduitoare a drumului pe care încă îl mai avem de parcurs.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1743 sec