Femeie goală, femeie neagră

Femeie goală, femeie neagră
-28%
Preț: 14,33 lei
19,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 160
Categoria: Romane

DESCRIERE

Şi, în această zi care piere, împodobită cu cele mai frumoase bijuterii ale lui Dumnezeu, eu îl aştept. Picioarele mele îl aşteaptă, îndepărtate, ca acelea ale femeilor din trecut, ca
acelea ale femeilor din viitor. Sunt animalul pregătit pentru sacrificiu, cel menit să măgulească orgoliul zeilor. El mă acoperă cu trupul lui şi eu îl las să treacă fără să-i opun vreo rezistenţă.
Îmi străpunge sufletul şi pântecele aşa cum un fulger sfâşie bolta cerească. Intru în scânteierea simţurilor. Dorinţa mi se urcă la cap, de parcă aş fi băut rachiu de porumb. Fiinţa mea, întreaga mea fiinţă ia foc bucăţică cu bucăţică, până când se transformă în cenuşă. Gemem şi cuvinte imprudente ne ies din gură: te iubesc. Te voi iubi totdeauna. Am mers atât de departe încât am impresia că momentele care vor urma de acum înainte vor fi terne şi goale».
Calixthe Beyala

«Femeie goală, femeie neagră, îmbrăcată în culoarea ta care este viaţa, în forma ta care este frumuseţe…».
O fabulă violentă, senzuală şi provocatoare despre Africa, o Africă zguduită de revoltă şi resemnare. Între tandreţe şi dezmăţ, acest roman erotic conjugă originalitatea şi umorul autoarei, într-o poveste exotică despre dimensiunea subversivă a sexualităţii şi libertatea femeii.

«Limba pe care o vorbesc eu nu e franceza lui Baudelaire. E o limbă mult mai elastică, pe care eu o adaptez la viziunile mele, la cultura şi tradiţiile din care mă revendic. E o limbă cu totul nouă».
Calixthe Beyala

Născută în Camerun, Calixthe Beyala a fost recompensată cu Grand Prix du roman de l Academie Française, Prix François Mauriac de l Academie Française, Grand Prix de l Unicef, Prix tropique, Grand Prix Litteraire de l Afrique Noire, este tradusă în numeroase limbi şi cunoscută în străinătate, în Statele Unite ale Americii cărţile ei fiind studiate în universitate. A mai scris şi romanele: Maman a un amant, 1993; Assèze l Africaine, 1994; Les Honneurs perdus, 1996; La petite fille du reverbere, 1997, etc.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.