Fenomenologia spiritului - Hegel

Fenomenologia spiritului - Hegel
-25%
Anul publicării: 2010
Categoria: Tratat
Preț: 32,25 lei
43,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Elementul adevarului este conceput si infatisarea sa adevarata este sistemul stiintific. Punctul de vdere actual al spiritului. Principiul nu este implinirea; contra formalismului.
Absolutul este subiect; si ce este acesta. Element al cunoasterii. Ridicarea in aceasta este fenomenologia spiritului. Transformarea a reprezentantului si cunoscutului in gand; si a acestuia in concept
Hegel porneste de la ideea ca inainte de a trece, in filosofie, la cunoasterea reala a ceea ce este adevarat este necesar sa ne punem mai intai de acord asupra cunoasterii, instrumentul prin care luam in stapanire absolutul. Subiectul procesului universal al cunoasterii este pentru filosoful german un principiu spiritual obiectiv. Ideea sau Spiritul absolut. Acesta se afirma mai intai ca fiintare pur logica, apoi se instraineaza de sine sub forma naturii si, in sfarsit, se reintoarce la sine ca Spirit, sub forma constiintei si istoriei.
Conceptia dialectica care sta la baza Fenomenologiei spiritului, precum si a celorlalte lucrari ale sale, i-a permis sa aplice pentru prima oara ideea dezvoltarii la intreaga existenta si cu deosebire la universul uman, istoric si spiritual, la formele culturii si cunoasterii omenesti.

Anul aparitiei: 2010
Numar de pagini: 472
Dimensiuni: 14. 7/20. 5 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1149 sec