Fereastra de la Venetia - Editie definitiva

Fereastra de la Venetia - Editie definitiva
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Literatura
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Fereastra de la Venetia – o carte unica in literatura noastra gratie acelui suflu al memoriei ce controleaza fiecare cuvant, fiecare litera a volumului. Cartea sa retine„oameni, ani, viata“… de aceea, ea se citeste„à bout de souffle“, cu sufletul la gura…

Este o carte atat de calda, de dezinvolta, de coplesitoare, ce contine in substanta ei cateva decenii bune din viata unei sensibile scriitoare. Filtrate de timp, faptele au astazi farmecul magic al basmului, chiar daca tot ce ne este infatisat este riguros probat de documente si de imagini fotografice atasate textului cartii.

Titus Vijeu

Izvorata din iubire, respect si admiratie pentru oamenii exceptionali care i-au luminat viata, Fereastra de la Venetia are tonica forta a autoarei, dar si sfasierea unei lucide radiografii a prezentului. Rar am citit o carte mai tulburatoare, mai cuceritoare prin fulguranta stilului, mai ravasitoare in nostalgia dupa normalitatea Romaniei pre-comuniste, mai lucida in disperata constatare a amurgului civilizatiei europene. Multe din melancolicele profetii ale Silviei Kerim i se potrivesc. Parafrazandu-i cuvintele despre Fellini–„filme ca ale lui nu se vor mai face niciodata. El face parte dintr-o lume care piere“– stiu ca farmecul, tandretea, umorul solar si vraja evocarilor ei nu le voi mai gasi niciodata in paginile altcuiva.

Manuela Cernat

Tu spui in aceasta carte memorabila, care poate fi in acelasi timp dictionar de cinema sau retrospectiva de cinemateca, tu spui ca exista undeva o fereastra in Venetia. Eu nu cred. Eu cred ca exista o singura fereastra, doar a ta, poate cea din strada Parfumului sau poate cea construita intr-un decor. Si nu numai tu te vei intoarce intotdeauna sa privesti lumea la fereastra sufletului tau, ci si eu impreuna cu cititorii acestei carti.

Laurentiu Damian

Nr. de pagini : 288
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

7,12 lei
8,90 lei (-20%)
20,00 lei
25,00 lei (-20%)
6,40 lei
8,00 lei (-20%)
40,00 lei
50,00 lei (-20%)
6,55 lei
7,71 lei (-15,05%)
4,10 lei
4,82 lei (-14,94%)
Created in 0.4373 sec