Fereşte-te să iubeşti un pervers

Fereşte-te să iubeşti un pervers
-28%
Preț: 19,44 lei
27,00 lei (-28%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 312
Categoria: Altele

DESCRIERE

Fereşte-te să iubeşti un pervers - Véronique Moraldi. FERESTE-TE SA IUBESTI UN PERVERS.

Dacă Făt-frumos se transformă în Mister Hyde, iată-te între ghearele unui „duşman“ cotidian care te va submina din punct de vedere psihologic şi fizic! Înseamnă probabil că te-ai legat de ceea ce se cheamă homo pervertus banalus, sau homo pervertus ordinarius sau homo pervertus habilis. Întotdeauna acelaşi, cu prea mici excepţii. Tocmai de aceea este important să ştii să-l recunoşti, deîndată ce îl întâlneşti. Această carte descrie strategia pe care o aplică un astfel de om, pentru a-şi întări dominaţia asupra ta, arsenalul teribil pe care îl pune în joc pentru a-şi atinge scopurile. Care sunt domeniile de predilecţie asupra cărora îşi exercită arta manipulării? Ce se ascunde dincolo de numeroasele sale feţe? Care-i este vocabularul? Cum să te fereşti de el?
Pornind de la anecdote şi mărturii concrete, Véronique Moraldi abordează cu umor subiectul crucial al perversiunii conjugale din viaţa cotidiană, o perversiune extrem de banală, răspândită şi totuşi distructivă pentru cel sau cea care îi cad pradă. Prin caracterul său explicativ şi prin sfaturile sale practice, această carte îţi va da puterea de a te elibera de sub dominaţia unui pervers sau te va ajuta să te fereşti de pericolul de a te lega de o astfel de persoană.

*

Ne aflăm, în unele pagini, la limita credibilului: „Cum de este cu putinţă aşa ceva astăzi? într-o ţară civilizată, cultivată…“ Da, aşa ceva este cu putinţă şi încă mai frecvent decât ne închipuim, cu modalităţile şi virtuozităţile pe care le descoperim, continuând lectura acestei cărţi. Abordarea pe care o face Véronique Moraldi denotă multă fineţe în observarea comportamentelor, atât ale perversului descris în multiplele lui variante, cât şi ale victimei sale. Cartea ei este o lucrare cu efect benefic şi, în mod paradoxal, înviorătoare, purtătoare a unei tonice vitalităţi care le va face pe cititoare — şi, de asemenea, de ce nu, pe cititori —, cel puţin eu unul le urez acest lucru, să vrea să renunţe la nişte relaţii în cadrul cărora pare cu neputinţă nu doar să te respecţi pe tine însuţi, ci pur şi simplu să exişti pe de-a întregul, din plin, având sentimentul că eşti coautorul vieţii tale.

JACQUES SALOMÉ

Cuprins:
Prefaţă
Prolog
1 Perversul şi strategia lui: punerea la punct a influenţei
2 Teritoriile predilecte ale perversului
3 Cine este el? Cine este acest om?
4 Mic ghid lexical al perversului
5 Despărţirea
6 Pe viitor, sau perioada de după pervers, sau cum să eviţi să cazi din nou pe mâna unui pervers

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.