FERICIRE SI LEGE MORALA LA KANT

FERICIRE SI LEGE MORALA LA KANT
-25%
Preț: 11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

FERICIRE SI LEGE MORALA LA KANT - Editura ALL.

Cartea Fericire si lege morala de Rodica Croitoru analizeaza, pe de-o parte, înclinatia naturala a omului catre fericire si, pe de alta parte, sanctionarea acesteia de legea morala. În filosofia kantiana, relatia în discutie parcurge un traseu surprinzator, de la opozitia totala (pe motivul ca prima reprezinta pozitia dorintelor sensibilitatii, iar a doua a judecatii rationale), pâna la preluarea treptata a fericirii în unele forme morale, culminând în operele târzii (Metafizica moravurilor) cu atragerea fericirii în însusi miezul moralitatii, respectiv în datoriile pe care omul le are fata de el însusi. Prin tematica sa morala si antropologica, ce apeleaza la patru dintre lucrarile kantiene (Întemeierea metafizicii moravurilor, Critica ratiunii practice, Antropologia din perspectiva pragmatica), lucrarea de fata pregateste receptivitatea cititorului pentru operele kantiene practice, fiind adresata atât specialistului cât si persoanelor cultivate, interesate de problema mereu actuala a fericirii.


Rodica Croitoru este presedintele Sociatatii Kant din România, pe care a înfiintat-o în 1990, societate afiliata la Kant Gesellschaft si North American Kant Society. A fost profesor invitat la Univesrsitatea Emory, Atlanta si Universitatea de Stat din Memphys, S.U.A., la Universitatea Crestina, Universitatea de Stat din Hong Kong si Universitatea din Atena, precum si profesor asociat la Universitatea din Potiers. În anul 2002 si 2005 a fost aleasa femeia anului de catre Institutul Biografic American. În prezent, este cercetator stiintific principal la Institutul de Filosofie si Psihologie “C. Radulescu-Motru” din Bucuresti.

Nr. pag.: 192
Format: 14,5*20,5
Grafica coperta: Alexandru Novac

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.