Ferma pentru cresterea strutilor
225,63 lei
250,70 lei (-10%)

Ferma pentru cresterea strutilor

Ferma pentru cresterea strutilor
-10%
Preț: 225,63 lei
250,70 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2000
Pagini: 127
Categoria: Despre animale

DESCRIERE

Ferma pentru cresterea strutilor - Marin Gheorghe, Cofas Vladimir, Iulian Togoie, marian Velcea.

Ferma pentru cresterea strutilor
Cresterea strutilor este o afacere extraordinar de interesanta, atat ca specific al activitatii (este vorba, in definitiv, de niste pasari complet neobisnuite in Romania), cat si din punct de vedere al profitabilitatii.

Un ou de strut pentru incubat se vinde cu 15-30 euro,iar un ou de strut pentru consum se vinde cu 9-15 euro, in functie de numarulde oua achizitionate. Avand in vedere ca o femela depune anual 60-70 de oua, incepand cu varsta de 2,5-3 ani si pana pe la vreo 45 de ani, faceti singuri un calcul. Ouale se pot incuba la femele deja existente, la un pret de cca 10 euro care include curentul electric consumat de incubator, dezinfectantul etc.

Trebuie sa tineti cont ca puteti exploata aceste pasari si in alte directii: astfel, de la stut se valorifica si carnea, si ficatul, si penele, si pielea. Carnea a devenit o alternativa excelenta a carnii de vita, mai ales de cand cu scandalul "vacii nebune", iar celelalte produse prezinta si ele suficiente atu-uri. In principiu, pana la varsta de 1 an un strut te costa 60-65 euro, poate si mai mult. La varsta de 1 an, cand un strut cantareste 90-100 kg, poate fi dat la abator, unde se plateste aproximativ 2,5 euro/ kg viu. Asadar, un castig de peste 150 de euro pe pasare. O piele de strut netabacita, in suprafata de 1,2-1,5 mp se vinde cu 100-200 euro, iar pentru 100 de pene mari se platesc cca 100 euro. Rezulta ca de la o singura femela de strut puteti obtine intr-un an venituri de peste 2.000 euro din valorificarea oualor si a puilor.

Nu uitati ca un strut traieste in jur de 50 de ani!

Pentru a demara aceasta activitate aveti nevoie, in principal, de patru lucruri:

* un teren de minimum 500-1.000 mp, in functie de numarul de pasari achizitionate si avand in vedere ca normele europene prevad un minim de 250 mp/pasare, amplasat intr-o zona uscata si luminoasa, ferita de vanturi puternice
* o instalatie de incubat (sau acces la o asemeneea instalatie)
* cunostinte de specialitate
* un furnizor serios de material biologic

Afacerea se poate incepe in mai multe variante:

Prin achizitionarea de oua de incubatie, dar aici riscul este ca ouale sa fie mai mult sau mai putin fertile. In primele doua sptamani de viata, puii de strut au o rezistenta scazuta si se inregistreaza pierderi mari, chiar in conditii normale de crestere. Aceasta este totusi cea mai ieftina varianta de start.

Prin achizitionarea de tineret in varsta de 3-5 luni. Este un inceput de ciclu care necesita o investitie relativ redusa, mai ales daca tineretul introdus in ferma la aceasta varsta va fi retinut pentru reproductie proprie. Odata ajuns la varsta de reproducere, de la acest efectiv se vor produce oua pentru incubatie (si din acestea pui de carne), inchizandu-se ciclul biologic de reproductie pentru o lunga perioada de timp.

Inceperea activitatii cu struti de o varsta intermediara, preferabil a "primei maturitati sexuale". In acest caz, investitia (doar pentru strutii adulti) este acceptabila, dar, avand in vedere iminenta producere a oualor pentru incubatie, trebuie puse in functiune celelalte constructii si echipamente.

Achizitionarea inca de la inceput a uneia sau mai multor familii de struti aflati la maturitatea sexuala, gata deci de inceperea ouatului. In acest caz, avand in vedere iminenta introducerii la incubatie a oualor, a eclozionarii acestora si a popularii spatiilor de crestere, trebuie ca la data achizitionarii strutilor maturi sa existe toate capacitatile necesare unui flux complet de productie la dimensiunile prevazute.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Despre animale - Cele mai vândute cărți

Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.