Fiecare pacient spune o poveste. Enigme medicale si arta de a formula diagnostice

Fiecare pacient spune o poveste. Enigme medicale si arta de a formula diagnostice
-28%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,08 lei
39,00 lei (-28%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Diagnosticul corect ajunge uneori sa fie o adevarata intriga politista.
Miza: salvarea vietii

Niciodata, in toata istoria umanitatii, medicii n-au avut la dispozitie cunostintele, instrumentele si abilitatile de care dispun astazi pentru a pune un diagnostic. Si totusi, se comit erori, se rateaza diagnostice. Simptome sau teste sunt gresit interpretate, desi medicina din zilele noastre are la dispozitie aparatura de ultima ora. Cartea aceasta prezinta o serie de cazuri dificile, in care stabilirea diagnosticului ajunge sa fie o adevarata intriga politista, cazuri in care medicii avand in grija pacienti aflati pe moarte sau suferind de boli rare sunt realmente descumpaniti.
In Fiecare pacient spune o poveste, Dr. Lisa Sanders vorbeste despre drama doctorilor care lupta sa rezolve aceste complicate dileme medicale, pentru ca, in fond, a gasi diagnosticul exact este o arta a carei miza este salvarea vietii.
Diagnosticele gresite sunt vinovate pentru 17% din erorile medicale. Un bun diagnostician– asa cum este Dr. House– se pricepe la enigme; foloseste o arie larga de abilitati, inclusiv arta de mult uitata a examinarii fizice, pentru a rezolva misterul bolii.
Cartea aceasta are ritmul alert si captivant al unui roman politist. Pe langa capacitatea ei innascuta de a rezolva cazuri dificile, Lisa Sanders se bazeaza si pe experienta ei de medic internist, scriitor si consultant al serialului Dr. House.

Lisa Sanders este lector la Scoala de Medicina, Universitatea Yale, si profesor in programul Yale's Primary Care Internal Medicine Residency. Detine o rubrica foarte populara in The New York Times Magazine, care a stat la baza celebrului serial de televiziune Dr. House.Numar pagini: 432
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1360 sec