Fiesta in barlog
13,88 lei
17,35 lei (-20%)

Fiesta in barlog

Fiesta in barlog
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 13,88 lei
17,35 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Fiesta in barlog este povestea lui Tochtli, fiul unui temut mafiot Mexican, care locuieste impreuna cu tatal sau si cu o suita de servitor intr-un palat izolat de restul lumii, frecventat de politicieni corupti, de prostituate si de oameni de afaceri dubiosi. Pentru "protectie”, Tochtli este privat de contactul cu lumea exterioara, dar asta nu conteaza, pentru ca palatul este el insusi o reproducere in miniatura a Mexicului.

Pentru gradina zoologica personala, Tochtli isi doreste un hipopotam pitic din Liberia, pe care il va si avea, intr-un fel sau altul, pentru ca tatal lui "reuseste intotdeauna”.  Aventura in Africa, ce se va incheia cu capturarea lui Ludovic al XVI-lea si a Mariei Antoaneta, este o calatorie initiatica, in urma careia Tochtli va descoperi legatura stranie dintre hipopotamii pitici din Liberia, monarhii francezi, samurai si lumea intreaga.

Tochtli se inscrie in traditia lui Oskar Matzerath sau a lui Saleem Sinai, a copiilor geniali aflati fata in fata cu istoria si cu prezentul "sordid”. Prin lectiile lui Mazatzin, Tochtli asista la efectele "nefaste” ale imperialismului, la prabusirea Vechiului Regim si la colonizarea Africii cu sclavi eliberati, iar palaria magica de detective il ajuta sa descopere ca realitatea este intotdeauna inchisa intr-o camera la care numai patriarhii au acces. Insa Tochtli este el insusi un viitor patriarh – un patriarch al crimei organizate ca si tatal sau, un authentic "rege” Mexican si, mai presus de toate, un "barbat adevarat”.

 "Un roman de-o schioapa despre inocenta, bestialitate si un pusti care invata argoul intr-un paradis al drogurilor. Plina de umor, convingatoare, sordid, povestea e o lovitura crunta aplicata unui copil.”
The Daily Telegraph

"Perspectiva narativa creeaza un efect puternic si ingenious de alienare, pentru ca lucrurile, asa cum apar ele prin ochii copilului, nu sunt nici pe departe cum ar trebui sa fie. E un efect care aminteste de alte opera celebre din literatura universal, cum ar fi primul capitol din Simplicissimus al lui Grimmelshausen.”
Frankfurter Allegemeine Zeitung

"Concis, ironic, scris in maniera chirurgicala […], textul reuseste sa ne faca sa intelegem modul dezastruos in care crima si violenta se rasfrang asupra oamenilor, dar si latura sensibila ireductibila care subzista in ciuda acestora.”
La Croix

Numar pagini: 96
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1817 sec