Filozofia vinului

Filozofia vinului
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Gastronomie
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Vinul nu este un produs ca oricare altul, pe care il consumi si gata. In jurul lui graviteaza o adevarata cultura si mari sisteme de gandire. In Filosofia vinului, Massimo Donà, profesor de filosofie in Milano, nu se sfieste sa rescrie practic istoria filosofiei europene, din perspectiva relatiei cu licoarea bahica.

De la sarbatorile dionisiace, trecand prin textele sacre ale crestinismului, prin filosofia medievala crestina, festivismul rabelaisian, rasionalismul britanic, Iluminismul francez si kantian, romantismul pesimist ori revolusionar, simbolismul lui Baudelaire, existensialismul lui Sartre si incheind cu dialectica negativa a lui Adorno, vinul ne intampina mereu, uneori in chip neasteptat, alteori cu naturalese, insa de multe ori in chiar centrul reflecsiilor filosofice ale marilor figuri ale culturii europene.

O carte bine mestesugita, acida si savuroasa, cu note aromate, fine si cu o artilerie de nume grele: Platon, Aristotel, Wittgenstein, Bacon, Descartes, Kierkegaard, Kant, Hegel, Baudelaire, Bataille.

Numar pagini: 264
Anul aparitiei: 2010
Vezi și alte cărți: Vinul

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Gastronomie

Created in 0.1323 sec