Fise de ortografie, ortoepie si punctuatie pentru gimnaziu. Explicatie, joc, exercitii, evaluare - Marian Mihaescu

Fise de ortografie, ortoepie si punctuatie pentru gimnaziu. Explicatie, joc, exercitii, evaluare - Marian Mihaescu
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Gramatica
Preț: 10,20 lei
12,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O rafinata intuitie lingvistica se asociaza in mod fericit cu experienta unui pedagog de exceptie, care simte deopotriva provocarea vremurilor si alege in consecinta o modalitate inedita de prezentare a unor aspecte aflate in pericolul de a se transforma in chinuitoare ”obsesii ale gramaticii”. 
Ingenios si abil, profesorul Marian Mihaescu salveaza prin jocul didactic arida explicatie stiintifica, ingredientul nedorit al demonstratiilor care i-ar fi  determinat probabil, din pacate, pe multi elevi sa se indeparteze de o astfel de carte. Dimpotriva,  de la subtilele si sugestivele  titluri, trecand prin schematizarea logica si ajungand la esentializarea teoretica secondata de relevanta unor exemple ce inlatura cu succes echivocul actualizarii realizarilor lingvistice, demersul autorului e coerent si persuasiv, astfel incat utilitatea cartii  se plaseaza dincolo de orice controversa.
Un lay-out captivant, aflat in deplina concordanta cu spiritul ludic al formularilor-titlu, potenteaza, fara indoiala, doza de atractivitate indusa de caracterul insolit al lucrarii. Pentru profesori cartea poate reprezenta una dintre solutiile indelung cautate pentru o alchimie pedagogica ce poate transforma excesul iritant al teoretizarilor intr-o normalitate necesara  a uzului lingvistic eliberat de povara greselii. Pentru elevi jocul”de-a regulile” se transforma aproape imperceptibil in fermecatorul joc”de-a cuvintele”, asa incat satisfactia descoperirii cartii e garantata!  

 

Prof. dr. Ileana Ruxandra Popescu

Nr. de pagini: 88
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1402 sec