Fise de studiu pentru Limba si Literatura Romana

Fise de studiu pentru Limba si Literatura Romana
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Altele
Preț: 17,93 lei
24,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

    Teme fundamentale si motive adiacente
    Curente artistice de referinta
    Evolutia receptarii critice in timp
    Concepte operationale: repere teoretice si aplicatii literare
    Texte literare reprezentative: modele de analiza

Lucrarea vine in intampinarea absolventilor de liceu care vor sa obtina rezultate notabile la examenul de bacalaureat si de admitere in invatamantul superior.

Tinerii vor gasi in acest volum informatii suplimentare, riguros structurate in fise de studiu complexe (literare, stilistice, de instrumentar teoretic aplicat pe texte etc.), destinate sa le sintetizeze cunostintele acumulate despre 17 scriitori de prestigiu ai literaturii romane, numiti si autori„canonici”. Astfel, viitorii candidati la examene vor fi capabili sa inteleaga mai bine trasaturile specifice creatiilor literare studiate, temele si motivele lor centrale, influentele estetice suferite de scriitori, evolutia receptarii critice de care s-au bucurat in epoca lor si in cea contemporana. Volumul de fata contine informatii istorico-literare absolut necesare intelegerii fenomenelor literare studiate, despre conceptele operationale cerute de programa scolara in vigoare pentru examen, aplicate direct pe fragmente din texte literare reprezentative.

Asadar, absolventii de liceu vor beneficia de o lucrare sintetica, argumentata, cu numeroase exemplificari pentru toate genurile si speciile fictionale si nonfictionale cunoscute. Cartea este prezentata intr-o maniera didactica, ordonata in module asezate paralel— astfel incat sa castige atentia lectorilor si vizual—, conturand o imagine de ansamblu convingatoare asupra valorii estetice, noutatii si a originalitatii operelor semnate de scriitori romani de notorietate.

Aparitie: 2012
Numar pagini: 184

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1036 sec