Fiul Hamasului (Mosab Hassan Yousef)

Fiul Hamasului (Mosab Hassan Yousef)
-23%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 26,95 lei
35,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Fiul Hamasului (Mosab Hassan Yousef). Povestea ororilor petrecute in sanul gruparii teroriste Hamas
Mosab Hassan Yousef este fiul unuia dintre liderii si fondatorii Hamasului. Aceasta carte este autobiografia lui. Desi crescut intr-o familie islamica, contrariat de violensa grupului din care facea parte, Yousef a decis sa se converteasca la crestinism si sa lucreze pentru Serviciile secrete israeliene.
Mosab Hassan Yousef si-a petrecut copilaria dorind sa devina un luptator Hamas. Era, de altfel, ceea ce se astepa de la orice copil arab din zona Cisiordania. A fost arestat de israelieni de mai multe ori: fiind fiul cel mai mare al seicului Hassan Yousef, era considerat urmasul legitim al acestuia si constituia– ca viitoare parte importanta a Hamasului– o ameninsare puternica pentru partea israelita.
A inceput sa aiba dubii despre Islam si despre organizasia Hamas atunci cand a vazut brutalitatea cu care se acsiona in sanul acesteia, modul in care oamenii Hamasului se foloseau de civili si de copii pentru a-si atinge scopurile.

Cartea FIUL HAMASULUI este un raport din interior despre ce s-a intamplat in anii '90 in interiorul Hamasului si al Serviciilor secrete israeliene.

Mosab Hassan Yousef s-a nascut in 1978, in Ramallah, oras aflat la 10 km nord fasa de Ierusalim. Tatal sau, seicul Hassan Yousef, a fost chiar unul dintre intemeietorii si liderii Hamasului si a petrecut mulsi ani in inchisorile israeliene.
Intre 1997–2007, Mosab Hassan Yousef a fost spion al Israelului. Shin Bet, serviciul israelian de securitate interna, a declarat ca Yousef a fost cea mai importanta sursa se spionaj pe care a avut-o infiltrata in grupul liderilor Hamas.
Intre 1999–2000 s-a convertit la crestinism, iar in 2007 s-a mutat in SUA. Este renegat de familia sa.
Mosab Hassan Yousef nu a primit bani pentru activitatea sa de spion israelian, motivasiile lui au fost ideologice si religioase.

Yousef a fost direct contactat de agensii Shin Bet in 1996. I-au aratat modul crunt in care Hamasul isi tortura colaboratorii suspecsi. A fost ceea ce l-a determinat pe Yousef sa accepte propunerea Serviciilor secrete israeliene de a deveni informatorul lor. A activat sub numele de cod"Green Prince" ("verde"– de la culoarea steagului islamist, iar"prins"– de la calitatea sa de fiu al fondatorului Hamas). Serviciile acordate de Mosab Hassan Yousef taberei israeliene au contribuit la demascarea catorva celule secrete teroriste, la arestarea unor lideri palestinieni cheie (Ibrahim Hamid, comandatul Hamasului in Cisiordania, si Marwan Barghouti) si la prevenirea a zeci de atentate si atacuri asupra unor importante figuri israeliene (se pare ca in 2001 a deconspirat tentativa de asasinare a lui Shimon Peres, pe atunci prim-ministru, astazi presedinte al Israelului).


Autori: Mosab Hassan Yousef, impreuna cu Ron Brackin
Traducere din limba engleza de: Lidia Gradinaru
Titlul original: Son of Hamas
Anul aparitiei: 2010
Nr. de pagini: 368

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1268 sec