Fizio-kinetoterapia si recuperarea medicala in afectiunile aparatului locomotor

Fizio-kinetoterapia si recuperarea medicala in afectiunile aparatului locomotor
-8%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,06 lei
30,50 lei (-8%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Fizio-kinetoterapia si recuperarea medicala in afectiunile aparatului locomotor


Afectiunile aparatului locomotor sunt caracterizate de o foarte mare diversitate etiologica si morfo-patogenetica, ceea ce explica de ce in tratament se intersecteaza mai multe specialitati medico-chirurgicale.
Structura morfologica complexa a aparatului locomotor (os, articulatii, muschi, nervi, tesut conjunctiv nespecializat, piele), relatia stransa cu sistemul nervos central si periferic si, nu in ultimul rand, gradul ridicat de expunere la agentii traumatici, justifica posibilitatea dezvoltarii unor disfunctii de gravitate variabila, indiferent de etiologia sau topografia leziunii unora sau mai multor componente ale aparatului locomotor.
Aceasta lucrare incearca sa stabileasca, pe langa metodologia clasica de tratament fizical-kinetic (in general cunoscuta de medicii din aceasta specialitate) rolul recuperatorului in diverse faze de evolutie a bolii, indiferent de etiologia ei, precum si limitele acestui gen de terapie, perceperea momentului in care mijloacele noastre nu mai au nici o eficienta si trebuie sa se recurga la ortopedia chirurgicala reparatorie.
Sper ca din lecturarea acestei carti de catre specialistii implicati in mod direct in tratamentul afectiunilor aparatului locomotor (medici dar si kineto-terapeuti, asistenti medicali de fizioterapie) sa poata retine o serie de elemente utile prin a caror aplicare in practica sa reduca in mod semnificativ suferinta bolnavilor. (autorul)Numar pagini:285
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Afectiunile, Aparatului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1316 sec