Fluturi sarutandu-se. Cugetari si poezii

Fluturi sarutandu-se. Cugetari si poezii
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Poezie
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

    Volumul cuprinde cugetari ale Carmen Sylvei despre viata, umanitate, iubire, fericire, suferinta, spirit, arta, datorie, trufie si politica, publicate initial in volumul Les Pensées d’une Reine (Paris, Calmann-Lévy, 1888) si un numar de 24 de poeme selectate din mai multe volume de versuri. Selectia poemelor s-a facut urmand doua criterii: sa fi fost traduse in romaneste de poeti consacrati, dovada ca majoritatea sunt traduceri ale lui George Cosbuc, si sa se potriveasca temei din sectiunea de cugetari pe care le insotesc.

    Volumul este bogat ilustrat cu fotografii din arhiva autorului si din cea a Casei Princiare de Wied, precum si din alte surse, realizate de fotografi cunoscuti contemporani cu Regina Elisabeta, care este infatisata in diversele etape ale vietii, ca tanara principesa si apoi regina, in saloanele Castelului Peles sau ale Palatului Cotroceni, in portrete sau imagini de familie, in ipostaze regale sau artistice.

    Cronologia se constituie intr-un studiu despre evolutia Elisabetei de Wied ca principesa si regina si a autoarei Carmen Sylva in contextul literar romanesc si european. Anul aparitiei: 2013

Numar pagini: 160

Format: 15,50× 21,50 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1328 sec