Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisală. A 36-a ediţie

Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisală. A 36-a ediţie
-28%
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 256
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisală. A 36-a ediţie - Fritz Riemann. FORMELE FUNFDAEMNTALE ALE ANGOASEI.

Angoasa aparţine inevitabil vieţii noastre. Luând mereu chipuri noi, ea ne însoţeşte de la naştere până la moarte. Istoria umanităţii lasă mereu să se vadă noi şi noi încercări de a o stăpâni, a o diminua, a o învinge sau a o lega. În aceste direcţii au făcut eforturi magia, religia şi ştiinţa. [...] Rămâne o iluzie să credem că putem trăi o viaţă fără angoasă; ea ţine de existenţa noastră şi este o reflectare a dependenţelor noastre şi a cunoaşterii condişiei noastre de muritori. Putem numai încerca să dezvoltăm forţe care să i se opună: curajul, încrederea, cunoaşterea, puterea, speranţa, smerenia, credinţa şi iubirea. Acestea ne pot ajuta să admitem angoasa, să ne confruntăm cu ea şi să o învingem mereu. Trebuie să privim cu scepticism acele metode, indiferent de natura lor, care ne promit că ne eliberează de angoasă; acestea nu sunt pe potriva realităţii condiţiei umane şi trezesc speranţe iluzorii.

Fritz Riemann

Fritz Riemann (1902-1979) a studiat psihologia ?i s-a format ca psihanalist, devenind unul dintre întemeietorii Institutului pentru Cercet?ri Psihologice ?i Psihoterapie din München. A activat ca psihoterapeut ?i psihanalist formator. Datorit? meritelor sale a fost numit membru de onoare al Academiei Americane de psihanaliz?. «Formele fundamentale ale angoasei» este cea mai cunoscut? carte a sa. Faptul c? a ajuns la 36 de edi?ii într-o cultur? mare cum este cea cea german? face inutil? orice recomandare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1010 sec