Fragmente de Apocalipsă
28,70 lei
35,00 lei (-18%)

Fragmente de Apocalipsă

Fragmente de Apocalipsă
-18%
Preț: 28,70 lei
35,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Categoria: Proza Diversa

DESCRIERE

Fragmente de Apocalipsa, publicataîn 1977 si recompensata cu prestigiosul Premiu al Criticii, este o scriere despre procesul scriiturii, un jurnal de creatie, o savuroasa parodie a tuturor„ismelor“, care iaîn raspar conventiile literare, fixatiile, prejudecatile autorilor si, deopotriva, pe cele ale cititorilor de romane. Spre deosebire de alte carti ce apartin aceluiasi curent, Fragmente de Apocalipsa nu esteînsa o constructie intelectuala seaca, un joc literar artificios si complicat, menit doar sa punaîn valoare ingeniozitatea si eruditia scriitorului. Romanul lui Torrente Ballester propune personaje si situatii vii, emotionante si seducatoare, o lume tratata,în acelasi timp, cu ironie, umor si o adâncaîntelegere a celor omenesti.
Un romancier batrân inventeaza un ravasitor personaj feminin, cu care saîmparta patul si ideile literare; vikingii invadeaza capitala Galiciei,în plin secol XX, deghizatiîn indieni americani; un arhitect medieval, aflatîn blocaj de inspiratie, calatoresteîn viitor pentru a-si vedea opera terminata si apoi seîntoarceîn vremea lui pentru a oîncepe. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele stranii si comice ale povestii spuse de Torrente Ballesterîntr-un discursînvaluitor, care jongleaza abil cu mai multe tonalitati si paliere stilistice.
Gonzalo Torrente Ballester (1910–1999) este unul dintre cei mai interesanti reprezentanti ai tendintei hibride, experimentalo-postmoderne, ce s-a manifestatîn romanul spaniol, cu precadereîn deceniul al optulea si laînceputul deceniului al noualea ale secolului XX.
Nascut la Galiciaîn 1910, Torrente Ballester s-a impusîn principal ca autor de romane si povestiri, dar si ca jurnalist, eseist si critic de teatru.
A trait la Madrid, la Pontevedra siîn America, unde a petrecut sapte ani ca profesor de literatura spaniola. Dupaîntoarcereaîn Spania, a lucrat ca profesorîntr-o scoala din Salamanca, orasîn care s-a stins din viataîn 1999.
Mult apreciat si celebrat pentru creatia sa, el a fost ales membru al Academiei Regale Spa¬nioleîn 1975, iarîn 1985 i-a fost decernat Premiul Cervantes.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.