Fratila Razvan - Petrolul Ploiesti, Istorie si traditie. Volumul II - Gloria

Fratila Razvan - Petrolul Ploiesti, Istorie si traditie. Volumul II - Gloria
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 109,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul de fata prezinta intervalul 1952-1972 si continua seria publicarii monografiei echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, una de renume si traditie in fotbalul romanesc.
Lucrarea cu caracter biografic este structurata pe mai multe volume, fiecare tratand cate o perioada distincta din istoria echipei, este alcatuit din mai multe capitole. Primul volum a tratat perioada 1924-1951, in care clubul petrolist si-a desfasurat activitatea in Capitala, motiv pentru care este cunoscuta drept perioada bucuresteana. In prezentul volum sunt prezentate primele 20 de editii dupa mutarea echipei la Ploiesti. Cele cinci capitole trateaza in ordine: cateva date privind istoricul stadionul municipal; desfasurarea povestita dar si statistica a fiecarei editii de campionat si de Cupa Romaniei; amintiri, intarnplari si povestiri ale celor si despre cei care au"scris" pe dreptunghiul verde istoria clubului; o galerie a jucatorilor si antrenorilor petrolisti exponentiali; topuri ale jucatorilor si ale golgeterilor, dar si palmaresul echipei, realizat In acea perioada de glorie. Toate acestea sunt apoi cumulate cu cele din intervalul anterior 1924-1951, o vorba inteleapta graieste:"Pentru a putea sa iti cladesti viitorul, moral este sa iti cunosti mai intai trecutul". Adept al acestui indemn, am considerat drept firesc gestul de a cinsti in acest modest fel, memoria, eforturile si abnegatia tuturor celor care contribuit la faurirea"cartii de vizita" a clubului fanion nu doar al Ploiestiului, ci si al Prahovei. Volumul II asemeni celui precedent, este un gest de pretuire dar si o datorie morala, de onoare, fata de eroii acelei perioade. Este cea mai densa in performante, cea mai galonata din intreaga istorie a echipei, daca luam in calcul performantele realizate pe plan intern. Am gasit de cuviinta ca este interesanta si benefica pentru generatiile prezente dar mai ales cele viitoare, o culegere de impresii si amintiri ale"titulari lor" notabilelor performante, unele chiar istorice. A fost cu putinta acest lucru, dar din pacate"lotul" disponibil a fost unul"subtire" pentru ca din cei 149 de truditori ai gazonului, au mai ramas sa depene amintiri numai o mica parte. Cam 1/4 dintre cei care au"scris" vasta istorie, se mai pot bucura de privilegiul de a-si retrai frumosii ani ai tineretii fotbalistice parcurgand prezentul volum. Din pacate, majoritatea lor, Insotiti de mai toti antrenorii si toti conducatorii administrativi au plecat In cel mai lung. cantonarnent", Unul nesfarsit, fara de intoarcere.

Petrolul Ploiesti a realizat un bilant exceptional in perioada de glorie a existentei sale:

De trei ori de campioana a Romaniei (editiile 1957/58, 1958/59 si 1965/66)
O, data castigatoare a Cupei Romaniei (editia 1962/63)
Finalista in Cupei Romaniei (editia 1952)
Prima castigatoare a"Cupei ziarului Scinteia" (editia 1958) - precursoarea Supercupei Romaniei, competitie nerecunoscuta oficial de Federatia Romana de Fotbal
De doua ori vicecampioana a Romaniei (editiile 1955 si 1961/62)
O data campioana nationala la juniori (editia 1952)
Odata vicecampioana nationala la tineret-rezerve (editia 1970/71)
De doua ori vicecampioana a Romaniei la juniori (editiile 1956 si 1970/71)

Nr. de pagini: 530
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1179 sec