Freeman Dyson, Originile vietii

Freeman Dyson, Originile vietii
-18%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 144
Categoria: Tratat
Preț: 19,68 lei
24,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum a aparut viata pe Pamant? Cine a fost primul sosit in istoria vietii: replicarea sau metabolismul? In aceasta a doua editie extensiv revazuta a cartii sale Originile vietii Freeman Dyson examineaza cele doua teorii majore care incearca sa explice felul cum compusii chimici aparuti in natura s-au putut autoorganiza sub forma organismelor vii.

Opinia majoritara este ca viata a inceput cu molecule capabile de replicare, precursoare ale genelor actuale. O minoritate crede ca populatii aleatorii de molecule au dezvoltat activitati metabolice inainte ca replicarea exacta sa existe si ca selectia naturala a condus evolutia celulelor spre o complexitate din ce in ce mai mare cu mult inainte de a beneficia de prezenta genelor. Dyson analizeaza ambele teorii referindu-se la descoperiri recente importante din geologie si biologie, care au aruncat o lumina noua asupra problemelor legate de originile vietii, dorind totodata sa stimuleze noi experimente capabile sa decida care din cele doua teorii este cea corecta.

„Am incercat sa imaginez un cadru pentru originea vietii, ghidat de o filozofie personala care considera drept caracteristici primare ale vietii homeostazia, nu replicarea, diversitatea, nu uniformitatea, flexibilitatea genomului, nu tirania genei, toleranta la erorile intregului, nu precizia partilor. Modelul pe care l-am gasit este un model matematic abstract, mult prea simplu pentru a fi adevarat. Dar modelul incorporeaza, intr-o maniera nerafinata, caracteristicile calitative ale vietii pe care le consider esentiale: lejeritatea structurii si toleranta la erori. Modelul se inscrie intr-o imagine generala a vietii si evolutiei mai relaxata decat conceptia traditionala.“ (Freeman DYSON)

Nr. de pagini: 144
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3368 sec