Freud. Amurgul unui idol - Michel Onfray

Freud. Amurgul unui idol - Michel Onfray
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 40,18 lei
49,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Psihanaliza este acea maladie al carei leac pretinde ca este.» (Karl KRAUS, citat de Michel Onfray in Post-scriptum la Amurgul)

Michel Onfray este profesor la Universitatea Populara din Caen, infiintata de el insusi ca alternativa la invatamantul oficial. Ca un profesor de filozofie se apuca sa demonteze un mit al timpului nostru nu e un lucru nou. Filozofii au facut asta dintotdeauna. Faptul insa ca mitul vizat de el este cel construit in jurul intemeietorului psihanalizei, adica al unei discipline ce se vrea pur stiintifica, este mai putin obisnuit.
Dar Onfray este dispus sa-si asume toate riscurile ce decurg din incalcarea unui domeniu rezervat, aratand ca tocmai caracterul stiintific al psihanalizei este problematic. De-a lungul a aproape cinci sute de pagini, autorul supune unei radiografii necrutatoare viata si opera lui Sigmund Freud, neeludand nici aspectele vietii sale de familie, nici avatarurile carierei sale profesionale, nici relatia furtunoasa cu discipolii sau atitudinea fata de gravele probleme politice ale vremii sale.
Portretul care prinde contur la capatul acestor pagini va contraria, poate; va genera– si a si generat– reactii ulcerate. Sigur e insa ca nimeni dintre cei preocupati astazi de stiintele umaniste nu va ramane indiferent.

 
Pagini: 464
An aparitie: 2011
Format: 13x20 cm
Traducere: Emanoil Marcu, Vlad Russo

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1856 sec