Frig (Thomas Bernhard)
22,50 lei
25,00 lei (-10%)

Frig (Thomas Bernhard)

Frig (Thomas Bernhard)
-10%
Anul publicării: 2016
Categoria: Romane
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Frig, romanul de debut al lui Thomas Bernhard, a marcat inceputul uneia dintre cele mai provocatoare cariere literare ale secolului XX.

Un student la medicina e insarcinat de unul dintre superiorii sai, asistentul Strauch, sa faca un raport starii fratelui aceluia, pictorul Strauch, care s-a detasat de lume si traieste retras, intr-un han dintr-un sat aflat la inaltime in Alpii austrieci.

Cuprins de prietenie fata de tanarul despre care nu stie mai nimic, Strauch ii expune lungi monologuri incoerente, halucinatorii, fulgurante, conceptiile sale despre tragic si absurd, despre misterul vietii. Naucit la inceput, tanarul narator se lasa treptat vrajit de seductia mortal a felului rece de a fi al pictorului, dar mai ales a nihilismului sau inghetat si definitiv.

"Talentul grozav al lui Bernhard de a inchipui monologuri existentiale intunecate e depasit, poate, numai de cel al lui Beckett si pare sa se fi manifestat pe deplin matur in debutul sau fascinant.” Publishers Weekly

"Mesajul sumbru al lui Bernhard, exprimat indelebil in zorii inghetati ai carierei sale, este ca viata insasi e greseala.” The New York Times

Nr. de pagini: 360
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1404 sec