Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea arabă

Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea arabă
-28%
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
ISBN: 973-707-084-4
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 216
Categoria: Romane

DESCRIERE

Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea araba.

Descriere:

"Un roman erotic scris de o femeie din lumea arabă!
În faţa unei asemenea prezentări, minţile neîncrezătoare au bănuit mai întâi o strategie de marketing. Cu toate acestea, puţini cei care să nu fi fost deîndată seduşi de această carte surprinzătoare, care conjugă erotismul, mânia, senzualitatea, deşănţarea şi poezia cu o indiscutabilă fineţe! Despre autoarea romanului ştim că trăieşte într-o ţară din Maghreb şi că este acum în vârstă de patruzeci de ani. Să mai adăugăm că are talent. şi curaj. Pseudonimul Nedjma, sub care se ascunde, să fie oare o pavăză eficientă împotriva furiilor integriste? Greu de crezut..."
Lire, 2004

Iată o mărturie extraordinară: o tânără femeie din lumea arabă îndrăzneşte să transgreseze tabu-ul sexului şi al tăcerii pentru a-şi povesti viaţa intimă! O educaţie represivă, un mariaj forţat în care sexualitatea echivalează cu violul, o eliberare disperată ce înseamnă automat alungarea din familie, o pasiune senzuală şi ucigătoare, în fine, libertatea unui destin de curtezană...
Această carte voluptoasă, incandescentă, jubilatorie şi strălucitoare este un act politic, o recâştigare a dreptului de a vorbi şi a trăi. Dezvăluindu-se prin roman, autoarea este încă nevoită să se ascundă în spatele voalului şi al numelui atunci când este invitată în emisiunile TV.
O capodoperă erotică, o declaraţie de iubire şi mânie. Un şoc.

"Nedjma glorifică erotismul, ridicându-l la rangul de extaz religios, de rugă mistică... O contribuţie îndrăzneaţă la literatura erotică."
Kirkus Reviews

"O carte teribil de puternică: iată, scrisă de o femeie musulmană, povestea densă şi pasionantă, lipsită de concesii sau iluzii, a unei pasiuni sexuale."
Catherine Millet, autoarea cărţii Viaţa sexuală a Catherinei M.

"O adevărată Guerillă literară! Romanul este un act de rezistenţă politică, redând revolta unei femei arabe ce-şi revendică hotărât libertatea asupra plăcerii, trupului şi limbajului."
Der Spiegel

"Dorinţa mea de a scrie s-a născut mai întâi de toate din constatarea că nu există romane erotice scrise de femei arabe. Trebuia să se înceapă într-o bună zi (...) Cartea mea nu face decât să continue un gen uitat în care tradiţia arabă a excelat şi care este complet ocultat astăzi. Amintesc de fapt că la noi arta sexualităţii era împărtăşită fidelilor în moschee şi că cele mai frumoase tratate erotice ale literaturii universale au fost scrise de arabi (...) Aparţin unei tradiţii în care înainte de a face dragoste, îţi faci rugăciunea. Contrar concepţiei creştine despre plăcerea ca păcat, plăcerea constituie în islam o datorie a credinciosului."
Nedjma,
Interviu exclusiv
pentru România în TABU, iunie 2006

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.