Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii (Constantin Milica)

Fumatul, dusmanul nemilos al omenirii (Constantin Milica)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Altele
Preț: 12,60 lei
14,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ce s-a scris in aceste randuri a pornit din imboldul unor inimi care doresc sa salveze vietile celor foarte multi fumatori. Autorii Constantin Milica si Daniela Troia spera sa-i elibereze de patima acestui viciu distrugator, deschizandu-le o poarta larga spre o viata lunga si sanatoasa. Sfaturile sunt date pe baza unei largi documentari care ne ajuta sa cunoastem pericolele enorme ale tabagismului ce actioneaza, tacit, in distrugerea sanatatii multor locuitori din toate tarile Globului. Se gasesc caile cele mai usoare care sa ajute fumatorii sa renunte definitiv la acest viciu neiertator care le macina viata.

A trecut o jumatate de mileniu de cand cativa marinari spanioli din flota lui Cristofor Columb au adus in Europa un cadou deosebit si un obicei imitat de la bastinasii intalniti in Noul Continent. Cadoul consta din cativa saci cu frunze uscate de la o anumita planta numita tabac iar obiceiul imprumutat era fumatul.

Nimeni nu si-a imaginat, in acea perioada, ca acest cadou facut europenilor va deveni, in timp, cel mai groaznic criminal in serie care va ucide sute de milioane de oameni, din generatiile perindate din momentul ofertei cadoului si pana in prezent.

Despre fumat s-a vorbit si s-a scris mult in ultimele decenii, opiniile fiind atat favorabile cat si nefavorabile. In prezent, informatiile despre tutun, despre fumul de tigara si, mai ales, despre efectele nocive ale fumatului sunt clare si de necontestat. Au aparut tot mai multe publicatii, brosuri, pliante, emisiuni radio si TV si manifestari prilejuite de zilele dedicate tabagismului care arata la ce riscuri se expun fumatorii, atat barbati cat si femei si care ar putea fi metodele de renuntare la tutun.

In ultimele decenii s-a inregistrat un razboi declarat intre medicina si consumul de tutun. Lupta este grea dar da mari sperante ca, treptat, medicina va triumfa spre binele intregii omeniri.

La scrierea acestei carti ne-am gasit in fata unor intrebari care isi cauta raspunsuri cat mai urgente:

– cum a fost posibil ca viciul fumatului sa puna stapanire pe mai mult de un miliard din locuitorii globului?

– de ce numarul fumatorilor este in continua crestere, cu toate interdictiile si avertismentele specialistilor asupra riscurilor de imbolnavire grava si de decese premature?

– de ce fumatorii care cunosc riscurile mari la care se expun cu orice tigara fumata nu au vointa necesara pentru a-si salva viata?

– de ce a scazut varsta la care se incepe fumatul, recrutand copiii chiar sub varsta de 12-15 ani?

– de ce femeile de toate varstele, atat din mediul rural cat, mai ales, din mediul urban, au devenit mari consumatoare de tutun desi cunosc pericolele la care se expun?

– de ce femeile gravide continua sa fumeze desi stiu ca afecteaza grav viata pruncului, atat in perioada intrauterina, cu posibile avorturi spontane, cat si dupa nastere?

La aceste intrebari vom incerca sa dam explicatiile cuvenite si sa gasim caile cele mai usoare care sa ajute fumatorii sa renunte definitiv la acest viciu neiertator care le macina viata. Dorim ca impreuna cu cei in cauza sa jalonam masurile care sa asigure debarasarea de acest mare pacat in care au cazut, cu voie sau fara de voie, milioane de semeni ai nostri, deschizandu-le larg portile spre o viata lunga si sanatoasa.

Avem pretentia ca, pe baza unei largi documentari cunoastem, in mare parte, pericolele enorme ale tabagismului care actioneaza, tacit, in distrugerea sanatatii multor locuitori din toate tarile Globului.

Tot ce s-a inscris in aceste randuri a pornit din imboldul unor inimi care doresc sa salveze vietile celor foarte multi fumatori. Speram sa-i eliberam de patima acestui viciu distrugator deschizandu-le o poarta larga spre o viata lunga si sanatoasa.

Nr. de pagini : 212
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1477 sec