Furtuna de gheata - Rick Moody
22,96 lei
28,00 lei (-18%)

Furtuna de gheata - Rick Moody

Furtuna de gheata - Rick Moody
-18%
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 22,96 lei
28,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Remarcabil, indraznet, superb!" (Jeffrey Eugenides)

Bestseller tradus in unsprezece tari si ecranizat in 1997 in regia castigatorului Premiului Oscar Ang Lee, cu Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Christina Ricci si Elijah Wood in rolurile principale.

Sunt anii revolutiei sexuale in America suburbiilor plictisite si prospere, cu haloul scandalului Watergate si al traumei de dupa Vietnam. Familiile traditionale sunt pulverizate ca iarba tunsa constiincios de pe peluzele caselor mic-burgheze. In acelasi weekend de Ziua Recunostintei 1973, patru adolescenti descopera sexul, alcoolul, drogurile si moartea, in vreme ce parintii lor experimenteaza deliciile triste ale "petrecerii-cu-chei" – varianta locala a schimbului de parteneri,"in cadru organizat".

In America anilor `70, revolutia sexuala loveste in plin, scandalul Watergate inflameaza spiritele, vinovatiile Razboiului din Vietnam isi desfasoara scenariul post-traumatic. Doua familii vecine traiesc o adevarata agonie a normalitatii, fie si ca pojghita, in weekendul de Ziua Recunostintei. Cativa adolescenti experimenteaza tot ce se poate experimenta: sex, droguri, alcool, sinucidere, electrocutare, in timp ce parintii lor iau parte la o "petrecere-cu-chei" – o noapte orgiastica, de revolta surda impotriva ordinii mostenite, care degenereaza in tragedie. Tabuurile sar in aer, iar ceea ce lasa in urma e deziluzie, durere, haos. Ben Hood are o aventura grotesca, intamplatoare, cu Janey Williams, vecina de cartier. Elena, sotia lui, citeste carti de psihologie practica si traieste un interludiu sexual ratat cu Jim Williams. Wendy Hood, in varsta de paisprezece ani, experimenteaza lesbianismul, pierderea virginitatii si taisul lamei. Paul Hood, pasionat de benzi desenate, e un "junkie", un,"terminat" cu cosmaruri homofobe, care se salveaza din pura intamplare. "Furtuna de gheata" aminteste de romanele lui Updike, dar se deosebeste de ele prin atmosfera: o tristete energica, dospind de sexualitate refulata. Insa lui Rick Moody nu-i lipseste umorul, dupa cum romanului sau nu-i lipseste catharsisul.

"Una dintre cele mai inspirate carti scrise vreodata despre viata de familie."

Guardian

"Romanul Furtuna de gheata are cate un etaj de lectura pentru fiecare cititor. Rick Moody este, in chip evident, un tanar scriitor de mare anvergura."

Hungry Mind Review

"Un tribut amar, dragastos si blasfemator adus familiei americane. O carte excelenta, cu tuse psihologice de mare finete si profunda intelegere a ratarii umane."

Chicago Tribune

"Un roman plin de umor negru, superb scris, remarcabil de matur."

Sunday Times

Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2008
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1696 sec